U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Justitie: 's nachts geen verkoop cd's
ROTTERDAM, 13 AUG. Platenwinkels die zonder toestemming van de gemeente vannacht de deuren openen om de nieuwste cd van Marco Borsato te verkopen, riskeren een boete van ten minste tienduizend gulden.

Campagne 'provocatief'
Het college van procureurs-generaal noemt de campagne rond Borsato's nieuwe cd een ,,provocatief reclame-offensief'' en overweegt de standaardboete te verhogen. Woordvoerder Simonis: ,,Het kan niet zo zijn dat de platenzaken breed lachend de wet overtreden, en dat wij niks doen.''

Pluriformiteit publieke omroep is in gevaar
Nu de nieuwe regering is gevormd en de inhoud van het regeerakkoord langzamerhand duidelijk wordt, doemen enkele problemen weer op die onder Paars I zijn blijven hangen.

Nettowinst van Getronics met 43 procent omhoog
13 AUG. Automatiseerder Getronics verwacht dit jaar de netto winstgroei van de eerste zes maanden (43 procent) vast te kunnen houden. ,,We zijn onverminderd xpositief. De automatiseringsmarkt blijft prima'', aldus bestuursvoorzitter T. Risseeuw in een toelichting.

Getronics heeft hoop op Roccade niet opgegeven
13 AUG. Ton Risseeuw van Getronics blijft een oogje houden op Roccade. Vorig jaar december greep de voorman van de automatiseerder mis bij de verkoop van het overheidsbedrijf. Ondanks het hoogste bod van Getronics liepen de besprekingen met de staat mis en nu lijkt Roccade klaargestoomd te worden voor een beursgang.

Kauwgomplaatje
In New York hechten ambitieuze ouders nog meer aan de briljante schoolcarrière van hun kinderen dan in Amsterdam-Zuid. Daarom sturen ze hun kroost naar de allerbeste kleuterschool in town, die weer toegang geeft tot de allerbeste basis- en middelbare school, et cetera.

"Doorkijkcamera' Sony uit handel
13 AUG. Sony is gisteren gestopt met de levering van bepaalde videocamera's. Het gaat om enkele versies van de zogenoemde Handycam, die meer blijken te kunnen dan de bedoeling was. De bedoelde camera's zijn uitgerust met infrarood-techniek om ook in het donker opnamen te kunnen maken. Bij daglicht bleek de camera ook door lichte kleren en zwemkleding heen te kunnen kijken. Het Japanse mannenblad Takarajima was daar achter gekomen. (Reuters, AFP)


Wie dacht dat de figuren in tekenfilms als De snorkels en De kleine zeemeermin onrealistisch ingekleurd waren, heeft gelijk. Ze zijn namelijk veel te vaal van kleur. Onderwaterfotograaf Michel Scokaert heeft o.a. op Bonaire en de Malediven dieren en planten gefotografeerd. Zijn foto's tonen hoe blauw de zee en hoe rood bloedkoraal eigenlijk zijn. Op zijn site staan ongeveer honderd foto's van haaien, tropische vissen en planten.

(members.aol.com/mchlsck)

NRC Webpagina's
13 AUGUSTUS 1998



    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)