U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Uitgevers van juristenbladen ruiken de markt
,,Wij willen de advocatuur doorzichtiger maken'', zegt Matthijs Kaaks, een van de twee hoofdredacteuren van Amice, een maandblad dat sinds mei verschijnt. 'Jurist en salaris' is de kop op de cover van het juli-nummer. In het hoofdartikel worden de verschillen in salarissen van juridisch Nederland op een rijtje gezet. Kaaks: ,,De laatste jaren is er een trend naar meer openheid. Wij willen advocaten en rechters een podium bieden waarop zij hun mening kunnen geven over actuele zaken.''

Fotograferen van potentiële 'runners' van drugs toegestaan
De politie mag potentiële drugsrunners fotograferen en volgen voordat zij een strafbaar feit hebben gepleegd. Het aanleggen van een fotobestand is weliswaar een inbreuk op de privacy, maar gelet de ernst van de drugsoverlast is dat toelaatbaar.

Netwerk van computers wijzigt naam
Het computernetwerk Edunet dat alle scholen, bibliotheken en musea moet verbinden, mag geen Edunet meer heten. De naam Edunet is al een jaar geleden gedeponeerd bij Benelux Merkenbureau door een uitgever. De voorlopige naam van het netwerk wordt nu 'Kennisnet', laat het ministerie van Onderwijs weten, tenzij blijkt dat ook die naam al aan een ander toebehoort.

Muziekroyalties worden financieel instrument
LONDEN, 4 AUG. Popartiesten en tekstschrijvers lijken de financiële mogelijkheden van toekomstige royalties op hun producten te hebben ontdekt. Was het vorig jaar David Bowie die als eerste een obligatielening van 55 miljoen dollar wist binnen te halen, deze keer zijn het de Amerikaanse muziek- en tekstschrijvers Holland Dozier Holland die op basis van komende royalties een lening van 30 miljoen dollar hebben kunnen afsluiten.

'Monsieur 2000' gaat eeuwwisseling te lijf
Frankrijk is het land waar Internet als een hinderlijke Amerikaanse aangelegenheid wordt gezien. Ook afwijkende franstalige termen in computerhandboeken maken de oplossing van het millennium-probleem niet gemakkelijker.

Weer bestuurder weg bij Wegener
De leegloop uit de top van het het media-concern Wegener Arcade gaat door. Gisteren werd bekend dat C.H. van der Steenstraten de raad van bestuur verlaat. Begin vorige maand keerde bestuurder A. de Liefde Wegener de rug toe.

Suburbia in webland
Ik heb mijn intrek genomen in Geocities. Het viel niet mee om te kiezen in welke wijk ik een huis wilde bouwen. Aanvankelijk leek Athens me wel wat, een buurt die bedoeld is voor liefhebbers van literatuur en filisofie. Er waren nog wat huizen vrij. Na een tijdje rondgeneusd te hebben, viel me op dat er opvallend veel orthodoxe christenen wonen en veel jongeren die hun mp3'tjes met popmuziek bij Geocites stallen. Preken en lawaai is niets voor mij.

Weer tv-cursus depressiviteit
UTRECHT, 4 AUG. Teleac-NOT herhaalt wegens grote belangstelling vanaf 2 september de cursus 'Omgaan met depressiviteit'. De twaalfdelige reeks werd vorig najaar voor het eerst uitgezonden en trok gemiddeld 350.000 kijkers. Eén uitzending, die vlak voor Kerst werd uitgezonden, werd zelfs 600.000 mensen bekeken. Volgens een eigen onderzoek van Teleac-NOT gaven de cursisten de serie een cijfer van 7,2. Niet-cursisten gaven een 6,7. (ANP)




Jeroen van Bergeijk vraagt zich in de dagelijkse column De Draad af waarom het sperma van Clinton meer aandacht trekt dan een nieuwe wet die het woord op websites verbiedt. De Communications Decency Act (CDA) werd vorig jaar door de hoogste Amerikaanse rechtbank ongrondwettelijk verklaard. Afgelopen week werd een afgeslankte versie, door tegenstanders CDA II of Son of CDA betiteld, haast achteloos door de Senaat aangenomen.

(www.nrc.nl/W2/Columns/Draad/inhoud.html)

NRC Webpagina's
4 AUGUSTUS 1998



    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)