U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Muziekroyalties worden financieel instrument


LONDEN, 4 AUG. Popartiesten en tekstschrijvers lijken de financiële mogelijkheden van toekomstige royalties op hun producten te hebben ontdekt. Was het vorig jaar David Bowie die als eerste een obligatielening van 55 miljoen dollar wist binnen te halen, deze keer zijn het de Amerikaanse muziek- en tekstschrijvers Holland Dozier Holland die op basis van komende royalties een lening van 30 miljoen dollar hebben kunnen afsluiten.

De schrijvers Holland Dozier Holland waren goed voor talloze klassieke hits van Motown-groepen als de Supremes, Marvin Gaye en de Temptations. Onder de ongeveer 300 songteksten die ze schreven zijn de bekende nummers Baby Love en Where Did Our Love. Veel van hun nummers leveren sinds de jaren zestig nog steeds de nodige royalties op.

De obligatielening, die een looptijd heeft van vijftien jaar, kwam tot stand via de in New York gevestigde onderneming Pullman Group, zo meldde de Britse zakenkrant Financial Times vanmorgen. Deze en andere financiële instellingen beschouwen muziek- en tekstrechten als een lucratieve nieuwe sector op de financiële markt. (ANP)

NRC Webpagina's
4 AUGUSTUS 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)