U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Arbeidsinspectie: bij 1.180 bedrijven illegalen gevonden
ROTTERDAM 4 AUG. De arbeidsinspectie vond vorig jaar bij 1.180 bedrijven illegalen aan het werk. Dat is een verdubbeling van het aantal bedrijven in vergelijking met 1995. In 1996 ging het al om 916 gevallen. Hoeveel illegale werknemers daarbij betrokken waren meldt de arbeidsinspectie niet. De controleurs vonden de meeste illegale werkers in de horeca en de agrarische sector. De horeca voert met 735 bedrijven in overtreding de ranglijst aan. De agrarische sector volgt met 172 bedrijven die zich niet aan de regels houden.

Amsterdam redt Gay Games
AMSTERDAM, 4 AUG. De gemeente Amsterdam heeft de organisatie van de Gay Games een overbruggingskrediet ter beschikking gesteld van vijf miljoen gulden om het evenement te redden. De organisatie bleek dit weekeinde 4,5 miljoen gulden nodig te hebben om de uitstaande rekeningen te kunnen betalen. De gemeente Amsterdam heeft als voorwaarde gesteld dat het bestuur van de Gay Games onder curatele van ambtenaren van de afdeling financiën wordt geplaatst. Het stichtingsbestuur overweegt directeur M. Janssens, die vrijdag op non-actief is gezet, aansprakelijk te stellen voor een deel van de verliezen. Het bestuur krijgt nu echter zelf ook kritiek te verduren.

TVM-ploeg mogelijk nogmaals verhoord
REIMS, 4 AUG. Na een dag lang verhoor mochten de zes wielrenners en negen medewerkers van de Nederlandse wielerploeg TVM gisteravond Reims weer verlaten, maar zij zullen in een later stadium opnieuw worden gehoord, aldus commissaris Bernard Sallez van de Franse gerechtelijke politie. De renners en medewerkers hebben gisteren eensluidende verklaringen afgelegd tegenover de politie in Reims in het dopingonderzoek van de Franse justitie. Volgens mevrouw J. de Jongh, advocaat van de Nederlandse TVM-renners, heeft het verhoor in Reims ,,zoals verwacht kon worden'' niets opgeleverd.

Gesprekken VN met Irak mislukt
NEW YORK/ BAGDAD, 4 AUG. Onderhandelingen tussen Irak en de Verenigde Naties in Bagdad over de ontmanteling van de Iraakse massa-vernietigingswapens zijn mislukt. De leider van de VN-ontwapeningsmissie, Richard Butler, keert vandaag vervroegd naar New York terug.

Franse agent uit coma ontwaakt
LILLE, 4 AUG. De Franse politieagent Daniel Nivel, die zes weken geleden bij het wereldkampioenschap voetbal door Duitse hooligans zwaar werd mishandeld, is vanochtend uit zijn coma ontwaakt. Bekeken wordt nu wanneer hij naar huis kan en hoe de revalidatie wordt aangepakt, aldus een woordvoerder van het ziekenhuis in Lille waar hij verblijft.

Shell Japan sluit 600 pompstations
ROTTERDAM, 4 AUG. Showa Shell, de 50 procents Japanse dochtermaatschappij van de Koninklijke/ Shell Groep, heeft aangekondigd dit jaar 600 onrendabele benzinestations in Japan sluiten als onderdeel van een grootscheepse bezuinigingsactie.

Kwartaalwinst KLM omhoog
AMSTERDAM, 4 AUG. De nettowinst van de KLM is in het eerste kwartaal van 1998/99 gestegen van 190 miljoen gulden tot 212 miljoen. Het bedrijfsresultaat steeg van 249 miljoen gulden tot 262 miljoen in het eerste kwartaal van 1997/98. Dat heeft de directie vanochtend bekendgemaakt.

Noodtoestand in Sri Lanka
COLOMBO, 4 AUG. De regering van Sri Lanka heeft vanochtend de noodtoestand afgekondigd voor het hele eiland. De uitzonderingstoestand zal een maand duren. Daarmee worden de verkiezingen in vijf provincies, die op 28 augustus zouden worden gehouden, feitelijk onmogelijk gemaakt.

NRC Webpagina's
4 AUGUSTUS 1998



( a d v e r t e n t i e )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)