U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

De puberale stuipen van Bart de Graaff
Bart de Graaff maakt geen televisie, hij haalt kattekwaad uit met een camera erbij. Het leverde hem een aspirant C-status in het publieke bestel op. Een niertransplantatie deed volgens hem de rest: Hoe een quasi-kind plotseling volwassen dient te worden.

Verhoor Clinton via video
Via een directe videoverbinding zullen de leden van de grand jury, de geheime kamer van onderzoek in de affaire, het verhoor kunnen volgen. President Clinton en zijn vrouw Hillary brachten het weekeinde door met de jet set in de Hamptons, op Long Island, schijnbaar ongestoord door het schandaal dat Washington weer helemaal in zijn greep heeft.

Palestijnse journalisten mogen niet met Israeliërs omgaan
De Palestijnse Journalistenbond heeft haar leden verboden om niet-professionele contacten met Israeli‰rs te onderhouden. Wie het verbod schendt, wordt geroyeerd. ,,We gaan een zwarte lijst opstellen'', zei de vice-president van de Bond, Tawfiq Abu Khousa, gisteren in Gaza. Het besluit werd genomen na een vergadering van de Arabische Journalistenbond, vorige week in Kairo.

Brucop legt vijfde mobiele telefoonnetaan
Het Belgisch-Deense samenwerkingsverband van Belgacom en Tele Danmark (Brucop) gaat in Nederland een landelijk dekkend netwerk voor mobiele telefonie aanleggen. Hiervoor heeft het ministerie van Verkeer en Waterstaat toestemming gegeven.

Nederlandse media zijn gedrogeerd door de Tour
Zou het niet beter zijn er nog eens op te wijzen dat doping verboden is? Het optreden van de Franse justitie tegen wielrenners die werden verdacht van doping, was volgens Alain Franco terecht. De Nederlandse pers heeft tijdens de Tour iedere kritische houding laten varen en is blind geweest voor de werkelijkheid van drugsgebruik.

Pin-up
,,Ik vind dat u aardige ogen hebt, een redelijk sensuele mond, maar u heeft een begin van stotteren'', zei de voormalige autocoureur Tonio Hildebrand tegen Mieke van der Weij, een van de twee presentatoren van De Tros Nieuwsshow op Radio 1.


De Gay Games zijn nu twee dagen in volle gang en duren nog voort tot aanstaande zaterdag. Tot die tijd zullen er op de webpagina's van NRC Handelsblad dagelijks achtergrond-, opinieartikelen en actuele foto's verschijnen. Ook kunnen lezers reageren op stellingen als "Dragen de Gay Games bij tot de emancipatie en integratie van homoseksuelen?' en "Is de vraag of de Gay Games aanzetten tot tolerantie en acceptatie van homoseksuelen relevant?'.

(www.nrc.nl)

NRC Webpagina's
3 AUGUSTUS 1998



    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)