U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Alarm over grote werkdruk piloten
ROTTERDAM, 3 AUG. De werkdruk voor vliegers van chartermaatschappijen is in deze vakantieperiode veel te hoog, meent de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers. De vereniging heeft de leden gemaand de voorgeschreven rusttijden in acht te nemen en vrije dagen niet op te offeren aan extra vluchten tussendoor. ,,De veiligheid van het vliegen komt in het geding'', aldus voorzitter P. Griffioen.

Homofeest met tegenslag
AMSTERDAM, 3 AUG. Een directeur die op non-actief is gezet, een dreigend financieel debacle, organisatorische problemen en het afgelasten van het kunstschaatsen hebben het eerste weekend van de Gay Games in Amsterdam overschaduwd. Het bestuur van de Stichting Gay Games stelde vrijdag directeur M. Janssens op non-actief nadat gebleken was dat hij tegen zijn mandaat in allerlei contractuele verplichtingen was aangegaan boven de honderdduizend gulden. De feesten en de sport- en culturele evenementen zijn niettemin in een uitbundige sfeer van start gegaan.

Ex-premier Spanje verdedigt collega's
MADRID, 3 AUG. Felipe González, voormalig premier van Spanje en ex-leider van de Spaanse socialistische partij PSOE, zal als advocaat persoonlijk deelnemen aan de verdediging van voormalig minister van Binnenlandse Zaken José Barrionuevo en ex-staatssecretaris voor staatsveiligheid Rafael Vera. Zij zijn veroordeeld voor hun aandeel in een ontvoeringszaak door de doodseskaders, de Grupos Antiterroristas de Liberación (GAL).

Republikeinse leider: vergeving Clinton na biecht
WASHINGTON, 3 AUG. De Republikeinse Senator Orrin Hatch, voorzitter van de Senaatscommissie voor Justitie, zegt dat het Congres president Clinton waarschijnlijk zal vergeven, als hij openlijk toegeeft dat hij meineed heeft gepleegd in de Lewinsky-affaire. Er zouden dan geen ernstiger misdrijven aan het licht moeten komen.

Schoonzoon van Soeharto moet getuigen
JAKARTA, 3 AUG. De Indonesische militaire raad die ontvoeringen onderzoekt van activisten, kort voor het aftreden van president Soeharto, zal diens schoonzoon, luitenant-generaal Prabowo Subianto, oproepen voor ondervraging. Dat zei de chef-staf van de Indonesische strijdkrachten, generaal Wiranto, vanmorgen. Wiranto bood excuses aan voor het onvermogen van de militairen om de plunderingen en verkrachtingen in mei te voorkomen.

Opnieuw dode in cel van tribunaal
DEN HAAG, 3 AUG. De Bosnische-Serviër Milan Kovacevic is afgelopen zaterdag in Scheveningen in het cellencomplex van het VN-tribunaal voor oorlogsmisdaden in voormalig Joegoslavië overleden. Kovacevic was hartpatiënt.

Alfred Schnittke (64) overleden
HAMBURG, 3 AUG. De Russische componist Alfred Schnittke is op 64-jarige leeftijd in Hamburg overleden. Van hem is meer muziek op cd verschenen dan van enig andere hedendaagse componist.

Aanval op bus in Algerije: 40 doden
ALGIERS, 3 AUG. Bij een aan moslim-extremisten toegeschreven aanval op een autobus in het westen van Algerije zijn volgens de Quotidien d'Oran gisteren 40 reizigers vermoord. De bus zou eerst onder automatisch vuur zijn genomen, waarna overlevenden met messen zouden zijn afgemaakt.

Vloot Napoleon teruggevonden
KAIRO, 3 AUG. Voor de kust van Alexandrie hebben Franse archeologen resten ontdekt van de vloot van Napoleon, die tweehonderd jaar geleden door de Britse vloot onder aanvoering van admiraal Horatio Nelson werd vernietigd.

NRC Webpagina's
3 AUGUSTUS 1998



( a d v e r t e n t i e )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)