U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   W A T   P A A R S   V E R G E E T

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

WAT  PAARS  II  VERGEET 



Zie ook:
Kabinet  Kok  II 

Tekst Regeerakkoord 

Artikelen over het regeerakkoord 

De Parade van Paars 
Hoe het belastingplan de inkomensverdeling zal veranderen

Industriebeleid
5 AUG. Paars II heeft nog geen duidelijk antwoord op de vraag wat de taak is van de overheid en wat overgelaten moet worden aan de markt bij subsidies voor het bedrijfsleven. Het industriebeleid is de laatste decennia niet ingrijpend aangepast.

De elektronische snelweg
31 JULI. Het eerste paarse kabinet beloofde Nederland ooit de koppositie op de elektronische snelweg. Het is er niet van gekomen. En het ziet er niet naar uit dat het tweede paarse kabinet zijn oude belofte alsnog waar wil maken. Terwijl het ecnomisch belang van investeringen op dit terrein voor iedereen wel vaststaat.

De bedrijfsregenten
29 JULI. Over de manier waarop Nederlandse onderne- mingen worden bestuurd lijkt men zich binnen de paarse coalitie niet erg druk te maken. Terwijl hervormingen op dit gebied noodzakelijk zijn voor meer dynamiek in de economie. Hoe de overheid er tot nu toe over denkt blijkt uit de recente gang van zaken rond de verkoop van overheids- aandelen KLM.

Markt of maakbaarheid?
25 JULI. Met welke leidraad gaat het nieuwe kabinet op pad om de economie van de 21ste eeuw vorm te geven? Inkomenspolitiek is populair in Den Haag, maar in de ordening van de economie ontplooide Kok I met uitzondering van de verruiming van de winkeltijden en de oprichting van een concurrentie- waakhond geen nieuwe initiatieven. Wat wordt er vergeten?

NRC Webpagina's
5 AUG. 1998



    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)