U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   O N T W E R P - R E G E E R A K K O O R D

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSARTIKELEN 
 ONTWERP-REGEERAKKOORD 

Zie ook:
Kabinet  Kok  II 

Tekst Regeerakkoord 

Wat Paars II vergeet 

De Parade van Paars 
Hoe het belastingplan de inkomensverdeling zal veranderen

S c h a k e l s
PVDA
VVD
D66
CDA
GroenLinks
Socialistische Partij

,,Ons land kan de volgende eeuw met vertrouwen binnengaan'', aldus de eerste zin van het ontwerp-regeerakkoord. De economie is sterk, gevoelens van tolerantie en solidariteit zijn sterk ontwikkeld. Maar er valt uiteraard nog genoeg te doen. ,,De voornaamste opgave voor de komende regeerperiode is het vinden van een verantwoord evenwicht tussen economische kracht en behoud van kwaliteit van ons leefmilieu, tussen economische dynamiek en sociale rechtvaardigheid, tussen individuele ontplooiing en wederzijdse verantwoordelijkheid.'' Hoe denkt het tweede 'paarse' kabinet dat evenwicht te vinden?

Hieronder een aantal artikelen over het ontwerp-regeeraccoord. Op de volgende pagina's een selectie van concrete voornemens op een rij, in citaten uit het ontwerp-regeerakkoord en met uitleg van onze redacteuren.

Akkoord laat ruimte, parlement lijkt gered
Het concept-regeerakkoord regelt minder details dan oorspronkelijk werd gevreesd. Voor het parlement is er de komende tijd genoeg te doen.

Akkoord Paars II, forse banengroei
Het beleid van het nieuwe kabinet zal leiden tot 120.000 nieuwe banen. Deze groei van de werkgelegenheid wordt aangekondigd in het vandaag gepresenteerde ontwerp-regeerakkoord, dat PvdA, VVD en D66 hebben opgesteld. De extra werkgelegenheid komt bovenop de 250.000 nieuwe banen die ontstaan door de groei van de economie.

Paars 1 stelde 237 agenten aan
De afgelopen kabinetsperiode heeft de politie slechts 237 nieuwe vacatures kunnen vullen met personen die ten minste de bevoegdheid van agent hebben.

Paarse constante
De verkiezingsuitslag van 6 mei was een uiting van constantheid. Het vanmorgen gepubliceerde ontwerpregeerakkoord ademt eenzelfde geest. Paars II gaat straks gewoon verder waar Paars I gebleven was.


Meer over het ontwerp-regeerakkoord 

NRC Webpagina's
16 JULI 1998



    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)