U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
( a d v e r t e n t i e )       
InterWad - Praat mee over het Waddenzeebeleid

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Internet als marketing-instrument
Steeds meer bedrijven ontdekken Internet als een extra reclamemedium en marketinginstrument om de band met de klant te versterken. Ongeveer 865.000 Nederlandse huishoudens hebben volgens een onderzoek van Heliview Marketingservice toegang tot Internet.



Digitaal verzet tegen censuur
Vier nieuwe Amerikaanse censuurwetten doen oude tijden op het Web herleven. De digitale burgerbeweging Electronic Frontier Foundation (EFF) heeft de Blue ribbon-campagne nieuw leven ingeblazen uit protest tegen twee Amerikaanse wetten die de vrijheid van meningsuiting op Internet aan banden leggen.





Het amateurfilmpje waarop de moord op Kennedy is vastgelegd, wordt eind volgende maand op video uitgebracht, zo meldde deze krant afgelopen woensdag. Het betrof de beroemde opname die Abraham Zapruder op 22 november 1963 in Dallas maakte van de moord op president John F. Kennedy. Zo'n veertig gulden zal de band gaan kosten en het filmpje wordt voorafgegaan door een toelichtende documentaire.

De nabestaanden van Zapruder brengen de video op de markt, waarmee ze de Amerikaanse overheid voor zouden zijn. Die kondigde onlangs aan de 'Zapruder-film' tegen de laagst redelijke prijs beschikbaar te zullen stellen aan het publiek, op grond van een wet uit 1992, die bepaalt dat vrijwel alle overheidsdossiers over de moord op Kennedy openbaar gemaakt moeten worden. Het filmpje is echter al lang openbaar. Het is (gratis) te downloaden van het Internet, zo mailde een lezer ons. En inderdaad blijkt het (bijvoorbeeld) al vanaf 1996 op de JFK Scholar-site aangeboden te worden (www.vegasradio.com/jfk.html). In MPEG-formaat kan 'één van de meest intensief bestudeerde stukjes film in de geschiedenis' worden bekeken. Nadeel van Internet is, dat het filmpje, toch al niet hoog van kwaliteit, slechts op klein scherm te zien is. Voordeel is echter dat Internet oneindig veel aanvullende informatie biedt over de JFK-moord. Op honderden sites wordt er ingegaan op de filmbeelden, de complottheorieën en de verdachten. Bovendien kan de surfer aan allerlei JFK-discussies deelnemen, en eigen theorieën kenbaar maken.

(users.southeast.net/bgoldman/jfk.html)

NRC Webpagina's
4 JULI 1998



    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)