U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
( a d v e r t e n t i e )       
InterWad - Praat mee over het Waddenzeebeleid

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Blessure maakt deelname van Overmars aan WK-duel onzeker
ROTTERDAM, 4 JULI. Het is zeer twijfelachtig of Marc Overmars vanmiddag bij Nederland meespeelt in de halve finale van het WK voetbal tegen Argentinië. Gisteren ondervond de aanvaller nog hinder van een hamstringblessure die hij donderdag tijdens de training had opgelopen. Gisteren trainde Overmars niet mee. Pas vlak voor de wedstrijd die om half vijf in Marseille begint, maakt bondscoach Guus Hiddink de opstelling van Oranje bekend. ,,Het zal echt kantje boord zijn'', zei Hiddink over het al dan niet meespelen van Overmars, die tot nu toe alle wedstrijden op het WK in het elftal stond.

Holbrooke weer naar Kosovo
BELGRADO, 4 JULI. De Amerikaanse bemiddelaar Richard Holbrooke reist vandaag naar Kosovo voor overleg met de belangrijkste leider van de Albanezen, Ibrahim Rugova. Gisteren sprak hij vijf uur met de Joegoslavische president Milosevic over de crisis in Kosovo.

Hittegolf eist in Z-Europa levens
ROME/ATHENE, 4 JULI. Een hittegolf rond de Middellandse Zee heeft aan zeker tien mensen het leven gekost. In midden-Sicili werd het bijna 50 graden Celsius. Griekenland beleefde gisteren met 45 graden de ergste hitte in vijf jaar.

Branden verjagen inwoners Florida
WASHINGTON, 4 JULI. In Florida (VS) hebben hevige bosbranden tienduizenden mensen uit hun huizen verdreven. Door uitzonderlijk hoge temperaturen en geringe regenval is Florida droger dan in 50 jaar het geval is geweest.

Krajicek verliest op Wimbledon
ROTTERDAM, 4 JULI. Richard Krajicek heeft de halve finale op Wimbledon verloren van Goran Ivanisevic, met 6-3, 6-4, 5-7, 6-7 en 15-13. De Kroaat speelt morgen de finale tegen Pete Sampras, die Tim Henman versloeg.

Leger Senegal doodt burgers
MANSOA, 4 JULI. Het Senegalese leger heeft bij een aanval op rebellen in het West-Afrikaanse Guinee-Bissau volgens daar werkzame missionarissen ten minste honderd burgers, voornamelijk vrouwen en kinderen, vermoord.

Vakantiefiles
DRIEBERGEN, 4 JULI. De vakantieuittocht gisteren leidde tegen de avond tot 36 files met een totale lengte van 150 kilometer.

NRC Webpagina's
4 JULI 1998



( a d v e r t e n t i e )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)