U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Nieuwe CAO journalisten
De vierduizend journalisten bij de landelijke en regionale dagbladen hebben een nieuwe CAO. De overeenkomst, met een looptijd van twee jaar, voorziet in een loonstijging met 7 procent over die periode.



VNU verkoopt belang tv-zenders
VNU, uitgever van grote publiekbladen als Libelle en Donald Duck, verkoopt zijn belang van bijna 25 procent in de Holland Media Groep (RTL 4 en 5, Veronica) aan de Luxemburgse commerciële televisiemaatschappij CLT.



Casema zet proef met telefoneren via tv-kabels stop
France Telecom-dochter Casema stopt met de ontwikkeling van een nieuwe technologie die telefoneren via de televisiekabel mogelijk had moeten maken.



Zorgvuldigheid en emoties
Alle publicaties over de toekomstige echtgenote van kroonprins Willem-Alexander ten spijt, het kan nòg erger. Sterker: zijn moeder, grootmoeder en wijlen overgrootmoeder weten c.q. wisten niet beter.




,,Banden gieren, terwijl niet één, maar wel tien auto's rondtollen op het asfalt. (...) Op klaarlichte dag, in een straat met twee politiebureaus, verandert een brede, uitnodigende bocht in een weg in een stunt-arena.'' Aldus journaliste Sandra Küpfer in de webcolumn E-mail uit San Francisco. Ze heeft het in de zesde aflevering over het getto waar zij woont en dat zij omschrijft als ,,een vreemde vrijstaat in het geyuppificeerde San Francisco''.

(www.nrc.nl/W2/Lab/SF)

NRC Webpagina's
2 JULI 1998



    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)