U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Bom ontploft in Boedapest: zeker twee doden
BOEDAPEST, 2 JULI. Bij de ontploffing van een in een auto verstopte bom zijn vanmiddag in het centrum van de Hongaarse hoofdstad Boedapest twee doden en een onbekend aantal gewonden gevallen. Er is ten minste één zwaargewonde. De politie heeft de omgeving afgezet. De bom ontplofte bij een restaurant. In de wijde omgeving sneuvelden ruiten.

Blair mogelijk naar Ulster
BELFAST, 2 JULI. De Britse premier Tony Blair reist mogelijk vandaag nog naar Noord-Ierland in een poging om te bemiddelen in het conflict over een protestantse mars door een katholiek deel van de wijk Drumcree in Portadown aanstaande zondag.

Congo: leider oppositie vrij
NAIROBI, 2 JULI. De Congolese regering van president Laurent Kabila heeft gisteren het huisarrest opgeheven van oppositieleider Etienne Tshisekedi.

Moord Anjum: acht jaar en tbs
LEEUWARDEN, 2 JULI. De rechtbank in Leeuwarden heeft vanmorgen de 52-jarige pensionhoudster M. van der E. uit Anjum veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf en tbs. De eis was vijftien jaar. Een tweede verdachte kreeg drie jaar cel. De vrouw doodde in juni vorig jaar de 38-jarige Herman Sonnemans en in december de 26-jarige Louw de Jong. De lichamen van de mannen werden opgegraven in de tuin van het pension van de verdachte in Anjum.

Informatie raakt flink op streek
DEN HAAG, 2 JULI. De drie partijen die betrokken zijn bij de kabinetsformatie streven ernaar morgen een akkoord te sluiten over het financieel-economische beleid. De informateurs zullen de onderhandelaars van PvdA, VVD en D66 hiervoor waarschijnlijk vandaag nadere voorstellen presenteren.

Kritiek op visum Poncke Princen
DEN HAAG, 2 JULI. De Tweede-Kamerfracties van VVD en CDA zijn het niet eens met het besluit van minister Van Mierlo (Buitenlandse Zaken) om mensenrechtenactivist Poncke Princen een visum te verlenen. Ook organisaties van oud-KNIL-militairen en veteranen die in de late jaren veertig tijdens de zogenoemde 'politionele acties' in het toenmalige Nederlands Indië dienden, zijn tegen een visum voor Princen, die in 1948 als dienstplichtig soldaat deserteerde, de kant van de Indonesische opstand koos en niet meer naar Nederland terugkeerde.

Lage inkomens betalen amper lokale belasting
GRONINGEN, 2 JULI. Mensen met een minimuminkomen betalen nauwelijks nog lokale belastingen en heffingen. In slechts enkele tientallen van de 548 gemeenten betalen zij meer dan driehonderd gulden per jaar. Dit komt doordat vrijwel alle gemeenten een vorm van kwijtschelding kennen voor onroerende-zaakbelasting, reinigingsheffing en rioolheffing.

Onderzoek naar problemen bij kaartverkoop WK
ROTTERDAM, 2 JULI. Het accountantskantoor RSM International in Londen gaat onderzoeken welke organisaties schuldig zijn aan de problemen bij de kaartverkoop rond het WK in Frankrijk. Het accountantskantoor heeft daartoe de opdracht gekregen van een nieuwe belangenorganisatie van gedupeerde touroperators, reisbureaus en grote bedrijven die vanwege de problemen bij de kaartverkoop hun relaties niet mee konden nemen naar het WK. De belangenorganisatie wil de miljoenenverliezen gaan verhalen, aldus voorzitter G.Lammers vanochtend.

AEX stijgt naar nieuw record
AMSTERDAM, 2 JULI. De positieve stemming op Wall Street en de Aziatische beurzen heeft de koersen op de Amsterdamse effectenbeurs op recordhoogte gebracht. Als hoogste stand noteerde de AEX-index vanochtend 1237,20 punten, een stijging van bijna 16 punten ten opzichte van het slot van gisteren.

NRC Webpagina's
2 JULI 1998



( a d v e r t e n t i e )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)