U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Globaal gesproken. Politiek discussieprogramma met buitenlandse deskundigen en journalisten die het wereldnieuws in internationaal perspectief plaatsen. De onderwerpen die aan de orde komen zijn het potentiemiddel Viagra, de berichtgeving over Indonesië in Nederland, de verkiezingen in Hongkong en de Turkse drugshandel in Nederland. Radio 5, 15.02-16.00u.

Volgspot-live. Mathilde Santing zingt repertoire uit de voorstelling Grip die ze eerder dit seizoen maakte. Verder een optreden van acteur/zanger Jon van Eerd, de Friese popgroep Reboelje en de Nederlandstalige groep Volumia. Radio 2, 22.02-24.00u.

4 FM. Rechtstreekse uitzending vanaf het International Jazz Festival in het Duitse Moers. Radio 4, 19.02-24.00u.

Easy listening. Een ode aan steden met o.a. de nummers Zondag in Den Haag (Paul van Vliet), Ich hab' noch einen Koffer in Berlin (Hildegarde Knef), A Paris (Yves Montand), Secrets of Rome (Sophia Loren), Que c'est triste Venise (Charles Aznavour), Chicago (Judy Garland), Autumn in New York (Frank Sinatra) en Englishman in New York (Sting). Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.

EERSTE PINKSTERDAG

Vroege vogels. Onder meer aandacht voor de zee-arend, de grootste Europese roofvogel. Tevens een discussie over de versnippering van de Nederlandse natuur. Radio 1, 8.08-10.00u.

OVT. In het eerste uur de column van Jan Wolkers en aandacht voor de geschiedenis van Rijkswaterstaat die 200 jaar bestaat. Verder een gesprek met Willem van der Ham, één van de auteurs van het op 4 juni te verschijnen boek Twee eeuwen Rijkswaterstaat en met NRC Handelsblad-journalist Ben van der Velden. Na elf uur het slot van de serie over Nederlandse joden die naar Israel emigreerden. Radio 1, 10.02-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Debat over de vrijwillige terugkeer van uitgeprocedeerde vluchtelingen en een gesprek met Volkskrant-journalist Wim Bossema over zijn boek De Trots van Afrika. Radio 5, 13.08-15.00u.

Weekendcafé. Marjan Berk praat over haar boek Onder het Oppervlak en het theatergezelschap Flextheater over het stuk De Koopman van Venetië. De Rotterdamse zanger Peter Blanker zingt enkele nummers. Radio 2, 16.02-18.00u.

Uitgelicht. Gast is zangeres Anita Meijer die voor het eerst in haar carrière een Nederlandstalige cd heeft opgenomen. De nummers zijn echter wel uit het Engels vertaald. Radio 2, 19.02-20.00u.

Volgspot. Gesprek met acteur Jules Croiset over zijn rol in Leeuwendalers/Een Vondelcommentaar de nieuwe voorstelling van Het Toneel Speelt. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

TWEEDE PINKSTERDAG

Tijd voor twee. O.a. vertelt tv-presentator Harry Vermeegen over de serie programma's De Oranje Regenjas die hij voor Veronica maakt in aanloop naar het WK-voetbal. Radio 2, 12.02-14.00u.

Ophef en vertier. Om de week van de spannende radio enige luister bij te zetten ontvangen presentatoren Clairy Polak en Bo van der Meulen twee uur lang een aantal 'mystery guests' uit de wereld van kunst en cultuur. Zij weten niet wie er komen en zullen al pratend moeten achterhalen om wie het gaat. Radio 5, 14.02-16.00u.

De avonden. Na tienen in het kader van De Week van de spannende Radio leest Hans Hoes voor uit werk van Nederlandse misdaadauteurs. Daarna zoekt Klaas Vos uit wat er schuilgaat achter een raadselachtige tekst op een grafsteen en tegen elven de muziek van Louis Lehmann. Om kwart over elf een reportage van Rolf Reyers over de radiokunstenaar Edward Milhuizen die door middel van sample-technieken en geluidscollages van bestaand materiaal een nieuwe realiteit schept. Radio 5, 22.02-24.00u.

Damokles. Radioreportage over beeldend kunstenaar Henck van Dijck die door de rechter is gesommeerd zijn eigen woning te verlaten. Een jaren slepende vete tussen Van Dijck en andere kunstenaars die het pand - een voormalige sigarenfabriek - bewonen is uit de hand gelopen. Radio 1, 0.02-1.00u.

DINSDAG

Het debat op 5. Gesprek met hoogleraar economie P. Uitermark over de vaste boekenprijs. Eurocommissaris Van Miert ziet voorlopig af van een aanval op de prijsafspraken voor boeken. Hij wil eerst een onderzoek afwachten naar de effecten van prijsbinding. De vraag blijft of een vaste boekenprijs echt het enige middel is om ons land te behoeden tegen 'ontlezing'. Radio 5, 12.06-13.00u.

Kleur bekennen. Martin Simek praat met de 'grand old lady' van het Nederlandse cabaret Adèle Bloemendaal. Radio 5, 16.02-17.00u.

NRC Webpagina's
30, 31 MEI
EN 1 JUNI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)