U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Veiligheidsraad bijeen om crisis
India-PakistanWASHINGTON/ NEW DELHI, 30 MEI. De vijf permanente leden van de Veiligheidsraad komen volgende week op ministersniveau bijeen om het gevaar van een nucleair conflict tussen India en Pakistan te bespreken. Rusland, China, Frankrijk en Groot-Brittanni hebben in principe ingestemd met dit Amerikaanse voorstel.

Homohuwelijk mag van paars kabinet
DEN HAAG, 30 MEI. Partners van hetzelfde geslacht kunnen binnenkort met elkaar trouwen, als het aan een nieuw paars kabinet ligt. Dat hebben de onderhandelaars De Graaf (D66), Wallage (PvdA) en Bolkestein (VVD) gisteravond bekendgemaakt. Ook zijn ze het eens geworden over versoepeling van de euthanasiewetgeving in de geest van een initiatief-wetsvoorstel dat D66 eerder dit jaar heeft ingediend.

Politie arresteert protesterende studenten in Seoul
SEOUL, 30 MEI. De politie in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul heeft vannacht 109 studenten opgepakt en het gebouw van de universiteit van Seoul afgegrendeld. De studenten, die zich solidair hebben verklaard met de vakbondsacties tegen massa-ontslagen, blokkeerden wegen en bezetten metrostations. Ze eisen dat een eind komt aan de ondrukking van de (illegale) universitaire vakbond Hanchongryun.

VN: asielzoekers terug naar N-Irak
GENEVE, 30 MEI. De vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties vindt dat uitgeprocedeerde asielzoekers kunnen worden teruggestuurd naar Noord-Irak. Dit standpunt is van invloed op het besluit dat Nederland binnenkort neemt over de vraag of afgewezen Noord-Irakezen naar hun land kunnen worden uitgezet.

Kritiek op regie huwelijk Maurits
ROTTERDAM, 30 MEI. Dominee Ter Linden en pastoor Oostvogel, die vanmiddag het kerkelijk huwelijk van prins Maurits en Marlène van den Broek inzegenden, zijn 'onhandig' geweest bij de regie van de huwelijksceremonie. Katholieke studentenpastores verbazen zich over hun aanpak.

Bulls verliezen
NEW YORK, 30 MEI. De Amerikaanse basketbalclub Indiana Pacers heeft vannacht de zesde partij in de NBA-finale van de Eastern Conference gewonnen van de Chicago Bulls (92-89). De stand is nu gelijk, 3-3. Er moet nog één wedstrijd worden gespeeld voor een plaats in de landelijke finale.

NRC Webpagina's
30 MEI 1998



NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)