U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
Pis en poep
Kunstprogramma's op tv worden zoveel mogelijk naar de late uren gedrukt in de veronderstelling dat kunstliefhebbers geen normale mensen met normale banen zijn. Het zouden wereldvreemde freaks zijn die een ouderwets gat in de dag kunnen slapen, voordat ze hun dagelijkse bezoek aan het museum brengen.


T V   V O O R A F :


EO leert bij over abortus
'Geen compromissen, de vrouw moet beslissen', scandeerden de in zwierig roze en paars geklede vrouwen in de abortusdemonstraties van de jaren zeventig. Voor de zwaarte van de beslissing een vrucht uit de buik te laten verwijderen en de emotionele gevolgen ervan, kwam pas later aandacht, ver na de overwinning - de legalisering van abortus. In de documentaire Een kleine ingreep die de Evangelische Omroep vanavond uitzendt, vertellen vijf vrouwen het verhaal van hun abortus(sen). Vijf zeer verschillende vrouwen, variërend van een jonge, christelijk opgevoede vrouw tot een al wat oudere prostituee.


F I L M   V O O R A F :


The Day of the Triffids
Zombies komen in vele vormen. Ze draven op als soldaten in het leger van het Derde Rijk in Revenge of the Zombies (1943) of dalen rechtstreeks uit de ruimte neer op aarde, zoals in de science fiction-klassieker The Day of the Triffids (1963). Beide films komen uit de stal van István Székely, ook bekend onder de vlotter op de tong liggende naam Steve Sekely.

NRC Webpagina's
27 MEI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)