U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :
ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Onder meer de resultaten van een uitgebreid onderzoek onder Marokkaanse probleemjongeren. Dertig procent van de jongeren in Nederlandse gevangenissen en internaten is van Marokkaanse afkomst. Ned.2, 17.35-18.43u.

Netwerk. Reportage over het Exodus-huis in Amsterdam waar ex- gedetineerden na hun vrijlating worden geholpen met het zoeken van huis, werk of opleiding. Ook aandacht voor de potentiepil voor mannen. Ned.1, 20.25-20.58u.

Nova. De vrijlating van de voorzitter van de verboden vakbond SBSI in Indonesië Muchtar Pakpahan en de voor belediging van Soeharto vastzittende Sri Bintang Pamungkas. Tevens een gesprek met criminoloog Frank Bovenkerk over de georganiseerde Turkse mafia waarover hij samen met een Turkse co-auteur een boek heeft geschreven. Ned.3, 22.33-23.03u.

Ondernemen met de euro. Deskundigen gaan onder anderen in op recente ontwikkelingen bij de start van de Economische Monetaire Unie en de introductie van de euro als wettig betaalmiddel. In de aflevering van vanavond vraagt een bakker zich af waarom er een periode moet zijn waarin de euro en de gulden naast elkaar worden gebruikt. Ook wordt belicht hoe de Amerikaanse overheid en bedrijfsleven aankijken tegen de euro. Ned.2, 23.40-0.05u.

DOCUMENTAIRES

Time travellers. Met de modernste technieken worden in Pompeï zo'n 300 in lava bewaarde lichamen bestudeerd. Discovery, 18.30-19.00u.

Kwesties. Vrouwen hebben over het algemeen minder interesse in voetbal dan mannen. Maar met het WK voor de deur lijken ze ineens toch meer geïnteresseerd, het gaat om de nationale ploeg. Deze kwestie wordt aan henzelf voorgelegd, maar ook aan mannen, kinderen en echte voetbalhaatsters. Belg.2, 20.30-21.45u.

Disaster: Red alert. Had de ramp op het booreiland Piper Alpha waarbij 165 mensen om het leven kwamen, voorkomen kunnen worden? Discovery, 20.30-21.00u.

Ancient warriors: The Ninja. De Ninja-krijgers uit het oude Japan deinsden er niet voor terug om onorthodoxe methoden te gebruiken. Discovery, 21.00-21.30u.

Dokument. Derde deel van een serie over het leven, werk en motivatie van het Nederlandse leger. In deze aflevering zien we mariniers op de Poolcirkel en op Curaçao in actie. Ned.1, 22.34-23.17u.

SPORT

Roland Garros. Zie TV-vooraf. De komende twee weken een dagelijks verslag met samenvattingen, interviews en prestaties van de Nederlandse deelnemers aan het Franse tennistoernooi Roland Garros. Ned.2, 19.00-19.42u.

WK Voetbal '98. Eerste aflevering van een 13-delige serie over het naderende wereldkampioenschap voetbal in Frankrijk. In elke aflevering een profiel van een land en het elftal dat aan het WK meedoet. Ook toelichtingen op de speelregels en -termen en beelden van de stadions waar de wedstrijden worden gespeeld. Veronica, 19.25-20.00u.

KUNST

De avond van het boek. Rechtstreeks verslag van de uitreiking van de Libris Literatuur Prijs 1998 vanuit het Amsterdamse Park Plaza. De avond is in vier 'hoofdstukken' ingedeeld waarin achtereenvolgens het leesplezier, een literatuurquiz, wat er gelezen wordt en de uitreiking aan de orde komt. Aan het einde van de eerste drie blokken worden telkens twee genomineerde auteurs in gefilmde portretten voorgesteld. De genomineerden zijn Nelleke Noordervliet, Geerten Meijsing, J.J. Voskuil, Manon Uphoff, Arnon Grunberg en Helga Ruebsamen. Ned.3, 19.59-22.00u.

Het uur van de wolf: Gilbert and George. BBC-documentaire over het beroemde Britse kunstenaarsduo Gilbert en George dat zichzelf levende beeldhouwwerken noemt. Anderen noemen hen racist, fascist en vrouwenhaters. ,,We zijn gestoord. Als we normaal waren geweest, zouden we niets te zeggen hebben. We zijn pervers.'' Ned.3, 23.23-0.34u.

FILM

Legends of the Fall (Edward Zwick, 1995, VS). Zie Film-vooraf. Brad Pitt imiteert James Dean in zwaar aangezet familie-epos, gesitueerd in het weidse Montana van begin deze eeuw. Hij is een van de drie zoons van oud-kolonel Anthony Hopkins. Hun leven raakt verstoord door de komst van Julia Ormond. Film waarin merries oogstrelend worden getemd in de avondzon ontaardt geregeld in onbedoelde parodie. SBS6, 20.30-22.55u., onderbroken door reclame.

Carry on, Don't Loose Your Head (Gerald Thomas, 1966, Engeland). Een van de 29, veelal belegen en weinig subtiele 'Carry On'- kluchten. Deze aflevering speelt in het Parijs van 1789. BBC2, 23.00-0.30u.

The Golden Child (Michael Ritchie, 1986, VS). Brutaaltje Eddie Murphy is een kwieke welzijnswerker in sprookjesavontuur. Hij moet een Tibetaans knulletje, de personificatie van het Goede, beschermen tegen duivelse schurk Charles Dance. BBC1, 23.40-1.10u.

Bolse vita (Ibolya Fekete, 1996, Hongarije). Bejubeld speelfilmdebuut geeft een vaak geestig portret van het euforische klimaat in het Boedapest van de zomer van 1989. In dit centrum voor oost-west-migratie ontmoet een groep Russen een Britse en een Amerikaanse vrouw. Duitsl.2, 0.05-1.40u., Duits ondertiteld.

Crack in the World (Andrew Marton, 1965, VS). Science fiction- melodrama met voor zijn tijd uitstekende special effects. Wetenschappelijke bemoeienis met het binnenste der aarde heeft apocalyptische gevolgen. BBC1, 1.10-2.45u.

Charlie Chan and the Curse of the Dragon (Clive Donner, 1981, VS). Uitzinnige pastiche markeert terugkeer van de Chinese, aforismen debiterende detective die de held was in een kleine vijftig Hollywoodfilms (1926-1949) en daarna in een tv-serie. Aardiger dan hoofdrolspeler Peter Ustinov zijn de fragmenten uit originele Charlie Chan-films. Morgen, BBC2, 11.30-13.05u.

aanbevolen

NRC Webpagina's
25 MEI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)