U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
Wie is Ali?
Muhammad Ali is voor mij synoniem met televisie. In de jaren zestig stond ik midden in de nacht op om zijn grote gevechten - rechtstreeks uitgezonden door de AVRO - te bekijken. Als je uit het slaapkamerraam keek, zag je elders in de straat bij nog een of twee idioten het licht branden - allemaal leden van het geheime, wereldwijde genootschap van Ali-fans.


T V   V O O R A F :


Halfnaakt op de baan
Naar Suzanne Lenglen is op het tenniscomplex van Roland Garros zelfs een stadion vernoemd. Haar gratie staat nog immer model voor de wijze waarop het grandslam-toernooi in Parijs wordt gepresenteerd. Waar Wimbledon zijn faam ontleent aan onverwoestbare tradities, daar verbindt Roland Garros graag zijn naam aan een tennisster die de bourgeois van de jaren twintig shockeerde met gewaagde kleding en een uitbundige levenstijl. Lenglen tenniste als een balletdanseres, zij paarde reeds schoonheid aan fitness.


F I L M   V O O R A F :


Legends of the Fall
Sommige geflopte films blijken een paar jaar later opeens enorm mee te vallen. Genante acteerprestaties worden vergoelijkend als benedenmaats afgedaan, vergezochte plotwendingen als charmant en een instant liefdesdrama is romantisch geworden. Maar dat alles is Legends of the Fall (1994) zelfs niet gegund. Het in de nadagen van het Wilde Westen gesitueerde familiedrama over de drie broers Ludlow, die alledrie verliefd zijn op de verloofde van de jongste, blijft ook nu hoofdrolspeler Brad Pitt een echte ster geworden is, gewoon een draak.

NRC Webpagina's
25 MEI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)