U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Interesse in strijd stijgt
Pas kort voor de verkiezingen krijgen kiezers echt belangstelling voor de strijd tussen de partijen. Dat blijkt uit de bezoekcijfers van de nationale verkiezingssite. De site, die sinds half februari open is, trok lange tijd gemiddeld zo'n 700 bezoekers per dag. Alleen rond de gemeenteraadsverkiezingen van 4 maart vond een opleving plaats naar het viervoudige.



Staten in VS willen nieuwe versie Windows tegenhouden
Dertien Amerikaanse staten zijn dichtbij aanklachten tegen softwareconcern Microsoft. Onderdeel daarvan is het tegenhouden van de introductie van Windows 98.



Moord of doodslag
,,Een manier om onze buren te begrijpen is ze met onszelf te vergelijken'', vindt de topman van het statistische bureau van de Europese Unie, Eurostat.



Muziekconcern EMI benaderd voor overname
De Britse muziekproducent EMI heeft bevestigd te zijn benaderd over een mogelijk bod op het bedrijf. Maar de aandeelhouders moeten er niet vanuit gaan dat er ook daadwerkelijk een bod komt, aldus EMI in een gisteren uitgegeven verklaring. Toch ging de beurskoers scherp omhoog.

Tot de bekendste artiesten van de EMI-stal behoren de Beatles en de Spice Girls. Over een overname is in het verleden geregeld gespeculeerd, ook al voor EMI in 1996 werd losgemaakt van het vroegere Thorn EMI. De laatste tijd staken nieuwe speculaties de kop op doordat het bedrijf in problemen is geraakt. De Financial Times meldde dat de Amerikaanse zakenman Kirk Kerkorian interesse heeft. Hij is onder meer eigenaar van filmmaatschappij MGM. Ook het Canadese Seagram, het Amerikaanse Viacom en Disney worden als gegadigden genoemd. (Reuters)




The Holocaust History Project (THHP), sinds een maand aanwezig op internet, biedt de surfer een wetenschappelijk archief met essays, foto's en complete boeken over de genocide. Behalve een archief is de site van THHP ook een reactie op de revisionisten die menen dat de Holocaust nooit heeft plaatsgevonden en dat hier en daar op Internet verkondigen. Door middel van foto's van Auschwitz bijvoorbeeld wordt het tegendeel bewezen. En door middel van Nazi-documenten over de Holocaust zoals 'The Stroop Report' waar in 75 pagina's aan Himmler wordt gerapporteerd hoe het getto van Warschau werd uitgeroeid. Via de webpagina's van THHP kunnen bezoekers vragen stellen aan deskundigen. Er is ook een zoekmachine.

www.holocaust-history.org

NRC Webpagina's
1 MEI 1998



( a d v e r t e n t i e )
Rabobank Internetbankieren

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)