U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Bibliotheken vrezen gevolgen Europese Databankrichtlijn
,,Een nachtmerrie voor bibliotheken'', zo noemt Rudi van de Velde, directeur van het Nederlands Bibliotheek en Lectuur Centrum (NBLC), de Europese Databankrichtlijn die binnenkort in de Nederlandse wetgeving wordt verwerkt.



Bij VNU regeert het opportunisme
VNU maakte afgelopen vrijdag voor de tweede keer bekend van haar belang in de tv-stations van HMG af te willen. Een weldoordachte strategische beslissing of puur opportunisme?



Radio Rijnmond 'werrukt' gewoon
Zaterdag 31 januari. In de nieuwsuitzending van 's avonds zes uur doet Radio Rijnmond verslag van het verjaardagsfeest van koningin Beatrix. Het item wordt besloten met de volgende mededeling: ,,Vanavond biedt de koningin haar gasten warm eten aan in het paleis op de Dam.'' Het woord 'diner' krijgt de Rotterdamse nieuwslezer niet over zijn lippen.




De Chinese autoriteiten hebben de zieke studentenleider Wang Dan, die een belangrijke rol speelde tijdens de opstand op het Tienanmenplein in 1989, vrijgelaten en naar de VS gestuurd. Op de site van de organisatie Human Rights in China is Dans eerste verklaring over zijn vrijlating te lezen. In het Henry Ford Hospital, waar Dan voor een longaandoening wordt behandeld, heeft hij ook met andere dissidenten gesproken.

(www.igc.apc.org/hric)

NRC Webpagina's
20 APRIL 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)