U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 
ABN-Amro Jaarverslag 1997


  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Zalm verwijt PvdA ruk naar links te maken
DEN HAAG, 20 APRIL. De PvdA maakt volgens minister Zalm (Financiën, VVD) ,,een ruk naar links'' door afstand te nemen van het tot nog toe sobere begrotingsbeleid. Door te hameren op extra geld voor de lage inkomens is het bij de sociaal-democraten volgens hem ,,armoede troef''.

Jospin wil mandaat bank delen, anders veto
PARIJS, 20 APRIL. Frankrijk wil de ambtstermijn van de eerste president van de toekomstige Europese Centrale Bank delen tussen de Franse kandidaat Trichet en de Nederlandse kandidaat Duisenberg. Als geen compromis wordt bereikt zal Frankrijk een veto uitspreken tegen Duisenberg.

China laat studentenleider Wang Dan naar de VS gaan
PEKING, 20 APRIL. China heeft in het afgelopen weekeinde Wang Dan, een van de belangrijkste leiders van de pro-democratische studentenbeweging uit 1989, voorwaardelijk vrijgelaten op medische gronden. De 29-jarige Wang, die een straf uitzat van elf jaar, waartoe hij in oktober 1996 werd veroordeeld, werd direct na zijn vrijlating op een vliegtuig naar de Verenigde Staten gezet.

Voorkeur De Boer voor vliegveld op tweede Maasvlakte
DEN HAAG, 20 APRIL. Als het aan minister De Boer (VROM) ligt, komt er in de toekomst een nieuw vliegveld op de tweede Maasvlakte. Dit moet Schiphol gedeeltelijk ontlasten. De minister sprak gisteren in Arnhem haar voorkeur voor deze optie uit tijdens de opnamen voor het televisieprogramma Het Schaduwkabinet, dat vanavond wordt uitgezonden.

Onderzoek naar misdrijven van gezag in Algerije
ALGIERS, 20 APRIL. De Algerijnse autoriteiten onderzoeken 128 gevallen van misbruik, waaronder verkrachting en moord, door leger en politie en door de regering bewapende milities, zogeheten 'Patriotten'. Dat heeft de onafhankelijke krant El-Watan gisteren gemeld. De krant citeerde zegslieden op het ministerie van Justitie.

Toestand Havel verslechterd
BOEDAPEST, 20 APRIL. De gezondheidstoestand van de Tsjechische president Václav Havel is het afgelopen weekeinde verslechterd. Havel wordt sinds zaterdagmorgen kunstmatig in slaap gehouden om zijn longen niet te veel te belasten. In één long is een slijmprop ontstaan die tot ademhalingsproblemen leidt.

Ontsnapping uit gevangenis in Hoogeveen
ROTTERDAM, 20 APRIL. Uit de penitentiaire inrichting De Grittenborgh in Hoogeveen zijn gisteren twee gedetineerden ontsnapt. Ze zijn volgens de politie niet vuurwapengevaarlijk.

Asielregels gewijzigd
DEN HAAG, 20 APRIL. Het ministerie van Buitenlandse Zaken moet voortaan uitleggen aan het ministerie van Justitie hoe het vluchtverhalen van asielzoekers op echtheid controleert. Buitenlandse Zaken zal daarbij tot nog toe geheime onderzoeksmethodes en bronnen moeten laten toetsen.

Celstraf inzake rellen Oosterpark
GRONINGEN, 20 APRIL. De twee hoofdverdachten van de rellen in het Groninger Oosterparkwijk zijn vanmorgen door de rechtbank van Groningen beiden veroordeeld tot 240 uur werkstraf en zes maanden voorwaardelijke celstraf. Ze zijn veroordeeld wegens openlijke geweldpleging in de nacht van 30 op 31 december.

Heroïneproef uitgesteld
ROTTERDAM, 20 APRIL. Het begin van een proef met gecontroleerde verstrekking van heroïne aan een kleine groep zwaar verslaafden is twee maanden uitgesteld. De proef zou op 1 mei in Rotterdam en Amsterdam beginnen. Dit wordt nu naar verwachting eind juni.

Protestanten N.Ierlandachter akkoord
LONDEN, 20 APRIL. De partijraad van de Ulster Unionist Party (UUP), de grootste protestantse partij van Noord-Ierland, heeft afgelopen weekend met 540 leden vóór en 210 leden tegen ingestemd met het Noord-Ierse vredesakkoord.

Mexicaanse schrijver Octavio Paz (84) overleden
MEXICO CITY, 20 APRIL. De Mexicaanse schrijver Octavio Paz is gisteren op 84-jarige leeftijd overleden. Hij won in 1990 de Nobelprijs voor literatuur.

 

NRC Webpagina's
20 APRIL 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)