U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Klacht Van Mierlo tegen Elsevier Minister Van Mierlo dient een klacht in bij de Raad voor de Journalistiek tegen het weekblad Elsevier omdat dit blad weigert in te gaan op zijn eis om twee artikelen te rectificeren. In die artikelen, op 21 maart en 11 april, had het blad geschreven dat Van Mierlo in 1982 als minister van Defensie ,,voorkennis'' zou hebben gehad van plannen van de groep-Bouterse om via de zogenoemde ,,decembermoorden'' vijftien Surinaamse opposanten om het leven te brengen.



De moeizame komst van digitale televisie
Televisiekijkers in de wereld staan al jarenlang voor een revolutie die maar niet echt wil uitbarsten. Eerst zou het tijdperk van de hoge definitie tv aanbreken. Dat is er nog niet van gekomen, en inmiddels is alweer enige tijd een volgende era aangekondigd, die van de digitale tv. Digitale tv biedt grote voordelen voor producenten. Het is niet goedkoper of beter, maar je kunt er wel veel meer kanten mee op.



VS en millennium: geld genoeg maar de klok tikt snel
Morgen heeft in Washington de eerste bijeenkomst plaats van de Presidentiële Raad van de Jaar 2000 Conversie. John Koskinen, hoofd van de raad en benoemd tot presidentieel assistant, zal met zijn team Bill Clinton ontmoeten en uitleggen hoe de stand van zaken bij de Amerikaanse overheid ten aanzien van Y2K (Year 2000), zoals de gangbare naam voor het milenniumprobleem luidt.



Digitale bedrijfsgeheimen
Een kleine bekentenis: in deze rubriek zing ik regelmatig de lof van digitale satellietontvangst, maar zelf bezit ik geen digitale ontvanger. Ik kijk nog analoog. Ik had namelijk vorig jaar besloten even te wachten met een aanschaf van een digitaal apparaat - met toebehoren toch al gauw tweeduizend gulden - totdat Canal+, dat technisch de op Nederland gerichte zenders beheert, zijn nieuwe cam (oftewel conditional acces module) zou invoeren.




'Chiquitita, tell me what's wrong' van Abba werd 'Take your teeth out, tell me what's wrong' en 'Waterloo' 'Portaloo'. Iedere zanglustige liefhebber van popmuziek interpreteert een songtekst wel eens op z'n eigen manier. Het kan genânt zijn als anderen daar getuige van zijn en erger nog: erom moeten lachen. Op de misheard lyrics-site zijn meer dan duizend van dit soort ervaringen bijeengebracht. Met antwoord op de vragen: waar, wat, wanneer en hoe ging het mis? (www.kissthisguy.com)

NRC Webpagina's
15 APRIL 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)