U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Moskou krijgt eigen weerman na 'bedrog'
Op de website van het Russische KNMI stonden zonnetjes boven Moskou met wat verspreide bewolking, maar de reëel bestaande hemel was parelgrijs en gevuld met bladgrote sneeuwvlokken. Zondag, toen het 11 graden boven nul zou worden, viel er 16 centimeter sneeuw, en maandag nog eens 15 centimeter. ,,Desinformatie'', oordeelde de Moskouse burgemeester Joeri Loezjkov, en hij verbrak de banden met Ruslands meteodienst Roschidromet.



Michael is 'homo en dom'
De Britse zanger George Michael is zaterdag in een vraaggesprek met CNN uitgekomen voor zijn homoseksualiteit.



Het valt wel mee
De Oostenrijkse onderzoeker Brigitte Bailer-Galanda vreest dat geschiedenislessen over de holocaust teniet worden gedaan door de verspreiding van extreem-rechts gedachtengoed op Internet. ,,Als scholieren nu onder het trefwoord 'holocaust' naar informatie op Internet zoeken, krijgen ze een stortvloed van nazi-propaganda over zich heen'', zei Bailer-Galanda vorige week in deze krant.



Kingsmen krijgen geld voor hit
Na 35 jaar gaat de Amerikaanse rockband The Kingsmen eindelijk weer verdienen aan 'Louie Louie', de hit die ze in 1963 opnamen. Volgens de rechtbank hebben ze al die tijd ten onrechte geen royalties ontvangen. De groep deed in 1968 afstand van de rechten op hun uitvoering van het oorspronkelijk door Richard Berry geschreven nummer uit 1955 in ruil voor 9 procent van de in de toekomst te ontvangen verkoopwinsten. Maar daar hebben ze nooit iets van gezien. Daarom daagden ze in 1993 de muziekuitgeverij en het platenlabel die nu de rechten bezitten voor het gerecht. The Kingsmen krijgen nu alle inkomsten die het lied sinds 1993 heeft opgeleverd. Aangezien 'Louie Louie' nog altijd veel te horen is, is dat goed voor honderdduizenden guldens. (Reuters, ANP)




Yahoo!, de oudste zoekmachine op het Web, is aan het restylen. De openingspagina wordt veranderd om nog meer informatie kwijt te kunnen. Dat betekent dat de lettertjes kleiner zijn geworden en alles wat dichter op elkaar staat. Nieuw is dat de bezoeker direct kan doorklikken naar het belangrijkste nieuws van de dag. Ook ruimt Yahoo! meer plaats in voor diensten als gratis e-mailadressen en chatprogramma's.

(beta.yahoo.com)

NRC Webpagina's
14 APRIL 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)