U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Ex-Dolly Dot Angela Groothuizen: benefietkoningin
Ze had de slotzin al klaar voor als het zou tegenvallen. Maar presentatrice Angela Groothuizen haalde in een tv-show deze week 2.491.091 handtekeningen voor Amnesty International op.



Frans Lomans is hoofdredacteur van een nieuw sportblad
Danny Blind, Ronald de Boer en Clarence Seedorf kwamen op het openingspartijtje. ,,Het gaat helemaal niet de verkeerde kant op met de sport.''




Als het om televisie gaat, blijven Amerikanen verbazen. Van programma's als Driveways (www.driveways.com) kijkt niemand daar meer op. Hierin worden oprijlanen van sterren bezocht en gesprekken aangeknoopt met de tuiniers. Ook het wonderlijke programma Buffy the Vampire Slayer, sinds vorige bij SBS6 te zien, is er alweer drie seizoenen een grote hit. Het programma, waarin sterren als Donald Sutherland en Rutger Hauer meespelen, is een mengeling tussen komedie, detective en thriller. Het gaat over een stoere cheerleader die van 'hogerhand' de taak krijgt ronddolende vampiers te 'slachten'. Vele bloeddorstige klasgenoten vinden hierbij de dood. Tegelijkertijd komen alle problemen die in puberbladen worden besproken aan de orde: verliefdheid, onzekerheid, ouders en school.

Aan Buffy the Vampire Slayer zijn vele Internetsites gewijd. Naast een aantal fansites is er ook een officiële en vooral deze is de moeite waard. Niet zozeer door de episodegids, noch vanwege de verklarende woordenlijsten waarin overbekende mythische figuren als Frankenstein en de weerwolf worden besproken, en evenmin door de chatbox en het messageboard waar veel onzin wordt uitgekraamd. De site blinkt vooral uit door de vormgeving. Daarbij is gretig gebruik gemaakt van beweging, met behulp van Shockwave; en geluid (Realaudio). Doodshoofden spreken en bewegen en in de bibliotheek en het rariteitenkabinet is de sfeer waarachtig middeleeuws en spookachtig.

Buffy the Vampire Slayer op tv: zondag SBS6, 18.30-19.15u. Op Internet: www.buffy.com

NRC Webpagina's
11 APRIL 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)