U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Overleg Nederland en Suriname mislukt
NEW YORK, 11 APRIL. Nederland en Suriname hebben gisteren hun overleg in New York over het vlottrekken van de onderlinge relatie zonder een enkel resultaat afgesloten. De Nederlandse delegatie concludeerde na afloop dat er ,,diepgaande meningsverschillen'' waren gebleken.

Dertig steden slopen ten minste 100.000 huizen
AMSTERDAM, 11 APRIL. In de komende jaren slopen dertig gemeenten ten minste 100.000 huizen van hun bestaande woningvoorraad. Dat blijkt uit de plannen van de zogenoemde Vinex-gemeenten. Goedkope huurwoningen worden afgebroken en in de meeste gevallen vervangen door koopwoningen. Gemeenten willen hiermee de verloedering en de leegstand tegengaan in oude wijken als gevolg van de bouw van grote aantallen woningen op de nieuwbouwlocaties.

Meer inzet tegen mensensmokkel
ROTTERDAM, 11 APRIL. Justitie zet tientallen extra rechercheurs in tegen de mensensmokkel. Het interregionaal recherche team (IRT) Noord-Oost Nederland krijgt een aparte eenheid mensensmokkel, de eerste in zijn soort. De politiekorpsen in de Randstad worden versterkt met drie speciale teams (24 man totaal) marechaussee.

Wachttijd voor tbs opgelopen
DEN HAAG, 11 APRIL. Het aantal ter beschikking gestelden dat in de gevangenis wacht op een plaats in een tbs-kliniek is sinds 1990 verzesvoudigd tot circa 170. De gemiddelde wachttijd is opgelopen tot negen maanden. Het aantal tbs-plaatsen is in dezelfde periode verdubbeld tot circa 800.

Concessie Riga in ruzie Rusland
RIGA, 11 APRIL. Letland zal de regels voor het staatsburgerschap liberaliseren. Het hoopt daarmee de ruzie met Rusland te sussen. Moskou beticht Letland ervan de niet-Letten te discrimineren.

Fabriek Ford op de Filippijnen
NEW YORK, 11 APRIL. Ford gaat op de Filippijnen auto's produceren. Het Amerikaanse concern steekt 100 miljoen dollar in de bouw van een fabriek.

Kiezer hecht niet aan lijsttrekker
AMSTERDAM, 11 APRIL. Ruim 60 procent van de Nederlandse kiezers laat zich in zijn stemgedrag leiden door de inhoud van partijprogramma's. Nog geen 30 procent zegt het oordeel te laten afhangen van de lijsttrekker. Dat leert een onderzoek van het Nipo onder ruim 1000 kiezers in opdracht van dagblad Trouw.

NRC Webpagina's
11 APRIL 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)