U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :
ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Reportage over de activiteiten van de Russische mafia in Miami die daar de wapenhandel in handen schijnt te hebben. Verder het tweede deel in de serie over Algerije met een portret van het nomadenvolk de Toeareg. Ned.2, 17. 35-18.43u.

Studio RKK. Gesprek met de 80-jarige Toon Hermans die binnenkort het boek Gewoon God publiceert met gedachten over het zoeken naar God en de zin van leven en dood. Hij blijkt steeds minder komiek en steeds meer schrijver van fijnzinnige gedachten. Ned.1, 18.59-19.27u.

Netwerk. Over de behandeling van coma-patiënten die nog steeds te wensen overlaat. Mazarine Pingeot, de buitenechtelijke dochter van de voormalige Franse president Mitterrand, vertelt over de relatie met haar vader. Ned.1, 20.26-20.59u.

Counterblast. Discussieprogramma waarin zes mensen stelling over een bepaald onderwerp. Vanavond gaat het over de vraag of het gerechtvaardigd is wetenschappelijke experimenteren op dieren uit te voeren. BBC2, 20.30-21.00u.

Nova. Onder meer de dag van het sociale protest in Rusland en de ellende die de Russische televisie-kijker dagelijks voorgeschoteld krijgt. Tevens een portret van secretaris Hans de Jonge van de stichting Visie die vorige week bekendmaakte dat een Zweeds instituut in ontlasting-monsters van betrokkenen bij de Bijlmerramp verhoogde concentraties uranium had gevonden. Ned.3, 22.34-23.04u.

Kwestie van kiezen. Gast is minister van Verkeer en Waterstaat Annemarie Jorritsma die het onder andere zal hebben over vrouwen in de politiek en de toekomst van het verkeer. RTL5, 22.40-23.15u.

DOCUMENTAIRES

Wat is nou... wachten? Gedachtewisseling met mensen die al jaren op iets wachten. Een Iraanse vluchteling vertelt over het wachten op een verblijfsvergunning, een onderwijzeres over het wachten op de ware liefde en een woordvoerder van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen over het wachten op de wederkomst van Christus. Ned.3, 19.56-20.31u.

Zapping Europe. Tweede aflevering over verschillen en overeenkomsten in beroepen in Europese landen behandelt de zorg voor chronisch psychiatrische patiënten. Ned.3, 21.01-21.26u.

Kaap de Goede Hoop. Onder andere aandacht voor kinderen in een rolstoel en leerkrachten van gewone basisscholen die zich niet geroepen voelen gehandicapte kinderen in hun klassen op te nemen. Ned.3, 21.06-21.59u.

Yoy: Dwarsliggers. Zie TV-vooraf. Ned.1, 22.04-22.33u.

Isaak Babel - De verhalen. Over de Joods-Russische schrijver Isaak Babel (1894-1940) die in een Moskouse gevangenis werd gefusilleerd op beschuldiging van verraad aan de revolutie. Babels vier kinderen en één van zijn drie vrouwen beschrijven het beeld dat zij van hem hebben op grond van zijn werk, brieven en eigen herinneringen. Ned.1, 22.33-23.28u.

ZDF Expedition. Herhaling van een vorig jaar uitgezonden documentaireserie over de ondergang van het vredige eilandje Atlantis, de vulkaanuitbarsting waarbij Pompeï in het jaar 79 werd bedolven onder de lava, en over de pestepidemie 1348 waarbij twintig miljoen Europeanen omkwamen. Morgen, Duitsl. 2, 14.15-15.00u.

AMUSEMENT

De wereld van Boudewijn Büch. Weinig mensen weten dat het huidige drielandenpunt tot net na de Eerste Wereldoorlog een vierlandenpunt was. Ned.3, 20.31-21.01u.

Films & sterren. Uitreiking van De Rembrandts, filmprijzen die worden toegekend door het Nederlandse filmpubliek en lezers van het Veronica Blad. Veronica, 22.05-22.40u.

TeeVee studio. Rémie van der Elzen praat met ethica Inez de Beaufort, bijzonder hoogleraar medische ethiek in Rotterdam. Ned.1, 23.28-0.03u.

MUZIEK

Jazz 606. Met o.a. Guy Parker, Nitin Sawhney en het Mervyn Afrika's Quartet. BBC2, 0.15-1.00u.

KUNST

VPRO-laat: Zeeman met boeken. Xandra Schutte, Maarten Doorman en Dirk van Weelden behandelen de volgende boeken: Abessijnse kronieken (Moses Isegawa); Paradise (Toni Morisson); Post Mortem (Yoram Kaniuk) en The House Gun (Nadine Gordimer). Ned.3, 23.23-0.15u.

FILM

Pulp Fiction. De zware jongens Jules en Vincent krijgen van gangsterbaas de opdracht een koffer op te pikken bij een stelletje jonge boeven die zich op zijn terrein hadden gewaagd. Heeft meer te bieden dan de kijker in een keer tot zich kan nemen. De dialogen van huurmoordenaar Vincent (John Travolta) met Jules (Samuel L. Jackson) over o.m. de horreurs van friet met mayonaise behoren tot de hoogtepunten van de film. Ook zijn discodansje - een parodie op zijn succes in Saterday Night Fever - wordt bij elke herhaling hilarischer. Ook met Bruce Willis en Uma Thurman. Belg.2, 20.30-23.00u. Deze film vervangt het aangekondigde Usual Suspects.

Wayne's World 2 (Stephen Surjik, 1993, VS). Opnieuw pretentieloze meligheid van de puberale veertigers en Saterdaynight Live-sterren Mike Myers en Dana Carvey. Deel twee is een aaneenschakeling van parodieën op verschillende films. Gastrollen van Christopher Walken en Kim Basinger. BBC1, 23.00-0.35u.

C'era una volta (Francesco Rosi, 1967, Italië/Frankrijk). Curieuze eend in Rosi's politiek bewogen oeuvre: vederlichte sprookjesconfectie waarin edelman Omar Sharif beneden zijn stand verliefd wordt op boerendochter Sophia Loren. Duitsl.1, 0.55-2.30u., nagesynchroniseerd.

Pas de répit pour Mélanie (Jean Beaudry, 1990, Canada). Jeugdfilm waarin enkele vriendjes zich ontfermen over mysterieuze vrouw uit de buurt. Morgen, Belg.2, 9.25-10.59u.

aanbevolen

NRC Webpagina's
8 APRIL 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)