U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

AVRO: 2,5 miljoen handtekeningen
De AVRO heeft naar eigen zeggen bijna 2,5 miljoen handtekeningen binnengehaald in een actie ten bate van de mensenrechtenorganisatie Amnesty International. De actie was gekoppeld aan de viering van het 75-jarige bestaan van de omroep.



Tulip-directeur tartte de twijfel
Pc-fabrikant Tulip dagvaardt de Volkskrant. Hoe ver mogen de financiële privé relaties gaan tussen een directeur van een groot, beursgenoteerd bedrijf en belangrijke aandeelhouders van die onderneming? Over de schijn van misbruik.



Partner VNU wil opheldering over toekomst IDTV
De Britse tv-producent Chrysalis wil opheldering van de Nederlandse uitgever VNU over diens koers met betrekking tot hun gezamenlijke productiebedrijf IDTV. De Britten zijn buitengewoon verbaasd over de mededeling van VNU dat voorlopig geen overnames meer zullen worden gedaan omdat resultaatherstel prioriteit heeft.



Luister in hemelsnaam
De paus was er eerder dan de BBC. Op 12 februari 1931 werd in honderden kerken verspreid over heel de wereld een krakende radio op het altaar gezet. De gelovigen knielden erbij neer, want uit de luidsprekers kwam, live uit Rome en via de korte golf, de stem van paus Pius XI. Radio Vaticaan, de radio van de paus, was geboren.



TMF-awards voor Backstreet Boys
De Amerikaanse popgroep Backstreet Boys heeft bij de uitreiking van de TMF-Awards de meeste prijzen gekregen. Van de 24 te verdelen prijzen kregen zij er drie voor de beste single, het beste album en de beste live-act.

Het prijzengala van de Nederlandse muziekzender The Music Factory (TMF) vond zaterdag plaats in Ahoy' in Rotterdam. De 24 prijzen (twaalf Nederlandse en twaalf buitenlandse categorieën) werden uitgereikt in een vier uur durende live-uitzending die om zes uur 's avonds begon. De Haagse zangeres Anouk werd onderscheiden met de titel van meest veelbelovende artiest, en voor de beste single ('Nobody's Wife'). Ook Marco Borsato kreeg in de categorie binnenland twee prijzen; beste album (De Waarheid) en beste zanger. Trijntje Oosterhuis is in de ogen van het TMF-publiek de beste Nederlandse zangeres en haar band Total Touch de beste vaderlandse popgroep. De winnaars van de TMF-Awards worden door het publiek gekozen. Zo'n 38.000 kijkers stemden mee. (ANP)



Alle Nederlanders moeten een dezer dagen beslissen of ze bereid zijn na hun dood organen en weefsels af te staan. Volgens de Wet op de Orgaandonatie moet er voor donatie expliciet toestemming zijn gegeven. Het is niet zo dat iedereen die dat formulier niet invult, automatisch donor wordt. Wie meer informatie over orgaandonatie wil, kan terecht op de website van de Stichting Donorvoorlichting.

(www.donorvoorlichting.nl)

NRC Webpagina's
6 APRIL 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)