U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Gevangenisstraf geëist na rellen Oosterparkwijk
GRONINGEN, 6 APRIL. Tegen twee hoofdverdachten van de onlusten in de Groninger Oosterparkwijk in de nacht van 30 op 31 december vorig jaar zijn vanmorgen voor de rechtbank in Groningen onvoorwaardelijke celstraffen geëist. Bij de onlusten werd een woning geplunderd en huisraad in brand gestoken. De politie greep daarbij aanvankelijk niet in. Het falen van de politie leidde achtereenvolgens tot het vertrek van korpschef J. Veenstra en burgemeester H. Ouwerkerk.

Moord Hamas' bommenmaker onderlinge zaak
TEL AVIV, 6 APRIL. De Palestijnse veiligheidsdienst heeft een cel van Ezzedin al-Qassem, de militaire vleugel van Hamas, opgerold die meesterbommenmaker Mohiyedine al-Sharif van Hamas elf dagen geleden heeft vermoord. Een woordvoerder van het Palestijnse zelfbestuur van Yasser Arafat heeft vanmorgen gezegd dat vijf leden van deze groep zijn gearresteerd. Een zesde, die Sharif heeft doodgeschoten, is nog op vrije voeten.

Akzo wil Brits Courtaulds voor 6,2 miljard overnemen
ROTTERDAM, 6 APRIL. Het chemieconcern Akzo Nobel heeft vanochtend bevestigd te onderhandelen over een bod op het Britse chemische bedrijf Courtaulds. Als dat bod er komt, zal het ongeveer 450 pence per aandeel bedragen. De overnamesom komt daardoor op 6,2 miljard gulden. De Britse pers meldde vorige week al plannen van Akzo voor een bod. Courtaulds bevestigde toen te zijn benaderd door een geïnteresseerd bedrijf, maar noemde geen naam. Akzo wilde geen commentaar geven, maar bevestigde vandaag dat er gesprekken lopen.

Eind deze week overleg tussen beide Korea's
SEOUL / PYONGYANG, 6 APRIL. De president van Zuid-Korea, Kim Dea-jung, heeft een aanbod van Noord-Korea geaccepteerd voor bilateraal overleg tussen beide staten. Als de besprekingen, die voor 11 april staan gepland, daadwerkelijk doorgaan is het de eerste keer sinds de dood van de Noord-Koreaanse leider Kim Il-sung in 1994 dat beide staten bilateraal met elkaar praten. Sinds de dood van Kim onderhielden de Korea's vooral contact via het Internationale Rode Kruis. Slechts bij vredesoverleg in Genève zaten Pyongyang en Seoul aan één tafel, maar dan in gezelschap van de Verenigde Staten en China.

Succesvolle test met raket in Pakistan
ISLAMABAD, 6 APRIL. Pakistan heeft vanmorgen een succesvolle test uitgevoerd met een middellange-afstandsraket met een bereik van 1.500 kilometer. Het ,,inheemse projectiel'', zoals een woordvoerder de Hatf-V (Ghauri)-raket noemde, kan een lading van 700 kilo vervoeren. India, waarmee Pakistan in onmin leeft, heeft nog niet officieel op de test gereageerd.

Van Baalen stapt uit politiek
DEN HAAG, 6 APRIL. De in opspraak geraakte VVD'er Hans van Baalen stapt uit de politiek. Hij keert niet terug als campagneleider en hij neemt na de verkiezingen van 6 mei geen zitting in de Tweede Kamer. Hij staat op een verkiesbare (29ste) plaats op de VVD-lijst.

Burgemeester van Teheran 'corrupt'
TEHERAN, 6 APRIL. De burgemeester van de Iraanse hoofdstad Teheran, Gholamhossein Karbaschi, is zaterdag op beschuldiging van corruptie gearresteerd. Karbaschi is een vooraanstaand medestander van president Khatami, en de zaak wordt gezien als onderdeel van de aanhoudende machtsstrijd in Iran.

Deens hof billijkt Europees verdrag
KOPENHAGEN, 6 APRIL. Het Deense Opperste Gerechtshof heeft vanmorgen bepaald dat de regering niet in strijd met de grondwet heeft gehandeld door het Verdrag van Maastricht te ondertekenen. Een aantal Denen vond dat 'Maastricht' een ontoelaatbare inbreuk maakt op de soevereiniteit van Denemarken.

Bij mijnramp 63 doden in Donetsk
DONETSK, 6 APRIL. Zeker 63 mijnwerkers zijn gisteren om het leven gekomen bij een methaanexplosie in een kolenmijn in Donetsk, in het oosten van de Oekraïne. De Oekraïense regering kondigde twee dagen nationale rouw af.

NRC Webpagina's
6 APRIL 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)