U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

De politiek als drama: Brinkman revisited
Politiek drama is in Nederland een zeldzaam genre. Morgen begint de VPRO een serie over Haagse politiek. Het koningsdrama Lubbers/Brinkman in vier afleveringen verklaard.



Erik Jan Nederkoorn over zijn vertrek bij Deutsche Telekom
De ex-bestuursvoorzitter van Fokker Erik Jan Nederkoorn ging twee jaar geleden als bestuurder naar Deutsche Telekom. In januari is hij daar ook weer vertrokken. Er ging iets mis tussen hem en de raad van bestuur.



Abonnement voor telefoon wordt duurder
PTT Telecom maakt binnenkort de telefoonabonnementen duurder. Dit zegt moederbedrijf Koninklijke PTT Nederland (KPN) in een reactie op het besluit van toezichthouder op de telecommarkt Opta.




De NPS begint zaterdagavond een reisprogramma met de naam 'Op reis'. Het belooft heel wat. Men is namelijk op zoek gegaan naar ,,leuke en spannende, ongewone en onbekende, hoge en lage, natte en droge, donkere en lichte plaatsen'' in Europa, ,,bestemmingen die doorgaans niet in de reisgidsen staan, maar waar je wel gewoon naar toe kunt, te voet, te paard, op de fiets, per ezel, trein of auto, met de boot of met het vliegtuig.'' En Maartje van Weegen presenteert het.

Op de website van de NPS is alvast te zien wat er in de 13 afleveringen gaat gebeuren. Zo blijkt elk programma een eigen thema te hebben, zoals 'kind', 'eiland' of 'ondergronds'. Bij het laatste thema worden bijvoorbeeld de Parijse catacomben bezocht die populair zijn bij feestende jongeren en 'de vrolijkste begraafplaats van Roemenië' waar doden met een glimlach worden begraven.

Het 'Op reis'-gedeelte van de NPS-site is nu vooral interessant wegens de vele spannende vakantietips en ideeën voor uitjes. Voor wie echt geïnteresseerd raakt zijn er adressen en telefoonnummers. Links naar websites waar meer achtergrondinformatie verkregen kan worden, zijn er slechts mondjesmaat en dat terwijl er over 'reisbestemmingen' als Dracula en Jack the Ripper om maar enkele voorbeelden te noemen talloze, uitstekende sites zijn gemaakt. Een gemiste kans, want juist op het web is het mogelijk een gevarieerde gids met heel veel achtergrondinformatie al dan niet in de vorm van links - te bieden.

Internet (www.omroep.nl/nps/tv/98/opreis/). Televisie, zaterdag, Ned.3, 19.10-19.40u.

NRC Webpagina's
4 APRIL 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)