U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Veel vragen na donatie
ROTTERDAM, 4 APRIL. Er is vaak verwarring onder nabestaanden van orgaandonoren. Bijna de helft heeft na de donatie nog vragen over wat er is gebeurd voor en tijdens de uitname van weefsels en organen voor transplantatie. Dit blijkt uit onderzoek van twee psychologen van de Leidse universiteit, M. Cleiren en A. van Zoelen, onder familie van mensen die zijn overleden op de intensive care-afdeling van ziekenhuizen. De resultaten van dit onderzoek worden volgende maand bekendgemaakt.

'Beleid voor Afghanen paradox'
DEN HAAG, 4 APRIL. De Nederlandse overheid blijkt via de Stichting Vluchteling miljoenen guldens te investeren in Afghanistan om de terugkeer van Afghaanse vluchtelingen naar hun land te stimuleren. De Nederlandse overheid stuurt echter geen enkele Afghaanse vluchteling terug naar Afghanistan, omdat de vluchtelingen daar te veel risico zouden lopen. Directeur K. Keuning van Stichting Vluchteling erkent dat dit op een paradox lijkt. Waarnemers zien in deze paradox een illustratie van de verwarring in het Nederlandse overheidsbeleid inzake Afghaanse vluchtelingen. Volgens betrouwbare bronnen zal het land voorlopig 'dicht' blijven, omdat terugkeer nog te gevaarlijk zou zijn.

KLM vervoert vreemdelingen zonder papieren
DEN HAAG, 4 APRIL. De KLM heeft sinds afgelopen december ten minste 4.500 vreemdelingen zonder (geldige) reisdocumenten naar Schiphol vervoerd. Op vervoer van een vreemdeling zonder geldige papieren staat een maximale boete van 5.000 gulden. De KLM weigert boetes te betalen en wacht tot de zaak voor de rechter komt.

Deals criminelen deels toegestaan
DEN HAAG, 4 APRIL. Het openbaar ministerie mag een verdachte die belangrijk bewijsmateriaal kan aanleveren tegen een andere verdachte toezeggingen doen voor strafvermindering. Dit is echter alleen toegestaan bij ,,zeer ernstige strafbare feiten''. De ministerraad heeft gisteren ingestemd met een desbetreffend wetsvoorstel.

Kritiek op steun aan pomphouders
BRUSSEL, 4 APRIL. Europees commissaris Van Miert heeft in een brief aan de Nederlandse overheid kritiek geuit op de Nederlandse steun aan pomphouders in de grensstreek. Hij meent dat de steun zo groot is dat Nederland in Brussel om toestemming had moeten vragen. Nederland heeft de regeling niet gemeld omdat de subsidie per pomphouder niet meer is dan 220.000 gulden. Volgens Van Miert zijn de bedragen hoger.

Nijkerk heeft gezinswethouder
NIJKERK, 4 APRIL. De gemeente Nijkerk heeft een wethouder voor gezinszaken aangesteld. Hij heeft als taak ouders te helpen bij de opvoeding van hun kinderen. Ook moet hij de jeugd leren respect te hebben voor elkaar en voor haar omgeving.

College voor Amsterdam rond
AMSTERDAM, 4 APRIL. De gemeente Amsterdam krijgt een regenboogcoalitie: paars (PvdA, VVD en D66) en GroenLinks. Deze partijen bereikten vanochtend om half vijf overeenstemming over de hoofdlijnen van een programma-akkoord. Volgens PvdA-lijsttrekker en formateur J. van der Aa zijn de onderhandelingen in de hoofdstad ,,moeizaam verlopen'', maar Van der Aa heeft wel vertrouwen in het nieuwe college.

Abonnement telefoon duurder
DEN HAAG, 4 APRIL. PTT Telecom maakt binnenkort de telefoonabonnementen duurder. De kosten van telefoneren zelf gaan volgens het bedrijf wel omlaag.

NRC Webpagina's
4 APRIL 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)