U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Wijers wil met bv filmproductie steunen
Minister Wijers (Economische Zaken) is van plan een bedrag van vijftien miljoen gulden te reserveren als startkapitaal en bijdrage aan de productie van Nederlandse speelfilms.



Intels topman Grove legt functie neer
Bestuursvoorzitter Andy Grove van Intel legt zijn functie neer. De topman van 's werelds grootste producent van computerchips wordt opgevolgd door de huidige operationeel directeur Craig Barrett.



Société Générale stapt in financiering van films
De Franse bank Société Générale (SocGen) gaat een afdeling oprichten voor de financiering van films.



Schijfje vol gemiste kansen
Baz Luhrmann's brutale verfilming van Shakespeare's Romeo And Juliet was een van de verrassingen van vorig jaar. In de film speelt het tragische liefdesverhaal zich af in Verona Beach, een fictieve plaats die lijkt op Los Angeles.



Mooi weer spelen op Internet
Internet geeft individuen een indrukwekkende macht, namelijk de mogelijkheid om over de hele wereld gehoord te worden. Dat stelt uitgever en digitaal ondernemer Esther Dyson in Release 2.0, haar boek over de betekenis van Internet voor de samenleving.



Mickey Mouse in cyberspace
De Amerikaanse publicist Douglas Rushkoff een 'groot denker' noemen, zoals wijlen drugsgoeroe Timothy Leary een paar jaar geleden deed, is betrekkelijk overdreven.



Succes van schrale grond
Dat regisseur Mike van Diem deze week in Hollywood voor zijn film Karakter de Oscar voor de beste buitenlandse film kreeg, is verheugend. Maar betekent het succes van Karakter nu automatisch dat er meer geld in in grote vaderlandse filmproducties gepompt moet worden? ,,Meer budget is geen garantie voor meer kwaliteit.''




Of de nieuwe film Boogie Nights met Burt Reynolds en tienersterretje Marky Mark over de porno-industrie in de jaren zeventig en tachtig geslaagd is, is de vraag. Oscars kreeg de film in ieder geval niet, al waren er twee nominaties. Mooi ziet het er allemaal wél uit, met de broeken met wijde pijpen, plateauzolen, modieuze snorren en de bruinoranje decors. De website van de film is geheel in stijl. Met aandacht voor de kleding uit de decennia waarin de wansmaak overheerste, en een schrootjesachtergrond.

(www.boogie-nights.com)

NRC Webpagina's
27 MAART 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)