U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Gesprek in Brussel over band Suriname
DEN HAAG, 27 MAART. Vertegenwoordigers van Nederland en Suriname hebben vandaag in Brussel een begin gemaakt met de voorbereiding van een mogelijk gesprek tussen de Surinaamse president Wijdenbosch en premier Kok. De president had afgelopen najaar zo'n topgesprek geëist. Met een gesprek op ,,het hoogste politieke niveau'' wil Wijdenbosch de zijns inziens slechte Nederlands-Surinaamse betrekkingen bespreken.

Unilever: 2 miljard van pensioenen
ROTTERDAM, 27 MAART. Het voedings- en wasmiddelenconcern Unilever krijgt naar schatting twee miljard gulden terug van het eigen pensioenfonds Progress. Het fonds beschikt, mede dankzij de sterk gestegen aandelenkoersen van de laatste jaren, over veel meer vermogen dan voor de uitkering van de pensioenen noodzakelijk is. Het is voor het eerst in Nederland dat een bedrijf zoveel geld van het eigen pensioenfonds ontvangt.

Jeltsin draagt Kirijenko voor als premier
MOSKOU, 27 MAART. President Boris Jeltsin heeft de 35-jarige, tot voor kort vrijwel onbekende Sergej Kirijenko voorgedragen als nieuwe premier van Rusland. In zijn wekelijkse radiotoespraak riep hij op tot steun voor deze kandidaat, die maandag werd benoemd tot waarnemend premier nadat Jeltsin zijn hele regering naar huis had gestuurd. De president dreigt de Doema te ontbinden en nieuwe parlementsverkiezingen uit te schrijven mocht Kirijenko's nominatie worden verworpen.

In Algerije weer massamoorden
ALGIERS, 27 MAART. In het zuiden en in het westen van Algerije zijn de afgelopen nacht weer 57 mensen vermoord, zo hebben de veiligheidsdiensten bekendgemaakt. Het was de afgelopen tijd juist relatief rustig geweest in Algerije na een reeks massamoorden tijdens de vastenmaand Ramadan, begin dit jaar.

Op 6 mei keuze uit 22 partijen
DEN HAAG, 27 MAART. Aan de parlementsverkiezingen op 6 mei doen 22 partijen mee, waarvan er zeven voor het eerst op het stembiljet verschijnen: Nederland Mobiel, IdeALISTEN/JIJ, Vrije Indische Partij, Katholiek Politieke Partij, het Kiezerscollectief, het Nieuw Solidair Ouderen Verbond en Senioren 2000. Verder doen nog vier partijen mee die tijdens de vorige verkiezingen onder de kiesdrempel bleven. Toen deden er 26 partijen mee, waarvan dertien nieuwe.

Paars ziet CDA niet als partner
DEN HAAG, 27 MAART. De drie paarse partijen zien in het CDA geen ,,realistische'' coalitiepartner. PvdA, VVD en D66 menen tegelijk dat de onderlinge verschillen kleiner zijn geworden. Dit bleek gisteren uit hun reacties op de doorrekening van de verkiezingsprogramma's door het Centraal Planbureau (CPB).

Schröder waarschuwt voor risico's euro
BONN, 27 MAART. Gerhard Schröder, kanselierskandidaat voor de SPD in Duitsland, heeft gewaarschuwd voor de risico's van de invoering van de euro. De Europese burgers moeten zich realiseren dat door de ,,overhaaste'' invoering van de Europese muntunie volgend jaar in eerste instantie arbeidsplaatsen zullen verdwijnen, zei Schröder gisteren.

Budget student
ROTTERDAM, 27 MAART. Minister Ritzen (Onderwijs) wil het budget van studenten verhogen en studeren goedkoper maken voor studenten met ouders uit lage inkomensgroepen. Vandaag overlegt de ministerraad over de voorstellen.

NRC Webpagina's
27 MAART 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)