U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :
ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Reportage over de wens van vele burgers meer politie op straat te zien en een gesprek met hoofdcommissaris Lutken van Rotterdam. Ook een cd-rom waarmee verschillende verkiezingsprogramma's kunnen worden vergeleken. Ned.2, 17.35-18.43u.

Netwerk. Een reconstructie van het gijzelingsdrama in Peru waar vorig jaar 72 mensen maandenlang werden vastgehouden in de Japanse ambassade door leden van de linkse vrijheidsbeweging Tupac Amaru. Verder aandacht voor het spoeddebat in de Tweede Kamer over Schiphol. Ned.1, 20.25-20.00u.

Jan Publiek. Een panel beoordeelt aan de hand van getuigenissen en reportages een aantal dilemma's over het klikken en sociale controle in de samenleving. Belg.1, 20.55-22.05u.

Het andere gezicht. Portret van de oud-hoofdredacteur van Het Parool Sytze van der Zee naar aanleiding van zijn nieuwe boek De Overkant. Zijn verhaal over de roerige jaren bij de krant, zijn langdurige strijd over rendement, vercommercialisering, macht, normen en waarden en zijn vroegtijdig vertrek. Ned.1, 21.06-21.37u.

Speurders. Een 'onderzoek' naar de prijs en bijwerkingen van de bejubelde maar tegelijkertijd zeer ter discussie staande afslank-methode van de Fransman Michel Montignac. Ook een gesprek met hem. Veronica, 22.15-22.50u.

Nova. Reportage over de aspiraties van Nederlanders om schrijver te worden. Veertig procent van de bevolking blijkt o.a. dagboeken en korte verhalen te maken. Ook aandacht voor de pastoraal werker die het in Brazilië opneemt voor de indianen en nu het land wordt uitgezet. Ned.3, 22.33-23.03u.

DOCUMENTAIRES

Rare streken: Greatest flight. In 1921 werd in het tijdschrift National Geographic veel aandacht besteed aan een gewaagde onderneming uit de luchtvaartgeschiedenis, de vlucht van Ross en Klein Smith van Engeland naar Australië. Bijna 75 jaar later doen twee jonge piloten het nog eens over in een bijna exacte replica van de originele Vickers Vimy bommenwerper. Belg.2, 20.30-21.25u.

Zembla: De dreigende epidemie. Britse deskundigen vrezen voor een epidemie van ongekende omvang naar aanleiding van het met BSE besmette koeienvlees. Deskundigen denken dat de gekke-koeienziekte via bloed doorgegeven kan worden en dat Britse bloedbanken ernstig besmet zijn. Ned.3, 20.50-21.30u.

SPORT

Barend & Van Dorp. Onder anderen een gesprek met Ajax-speler Benni McCarthy, de nieuwe ster van Afrika. Ook de vraag of MVV het einde van het seizoen haalt. En blijven Barend en Van Dorp bij elkaar? RTL4, 21.45-22.30u.

MUZIEK

Young Musicians '98. Verslag van de muzikale talentenjacht met de finale koperblazers. BBC2, 19.40-20.30u.

Golden Earring - The complete naked truth. Special over de Nederlandse popgroep Golden Earring met een registratie van een optreden uit 1992 in het Grand Café De Kroon in Amsterdam. Veronica, 23.35-0.30u.

AMUSEMENT

TV Show. Hoofdgasten zijn de ouders van de 3-jarige peuter Daisy uit Lelystad die in februari om het leven kwam door toedoen van twee 9-jarige jongens. Ned.2, 21.39-22.30u.

Opening Gelredome. Gisteren werd het nieuwe evenementencomplex Gelredome in Arnhem voor het publiek geopend met o.a de Luchtmobiele Brigade. Een samenvatting van de openingsshow en een optreden van Marco Borsato. Veronica, 22.50-23.35u.

FILM

Vincent, François, Paul et les autres (Claude Sautet, 1974, Frankrijk). Innemend portret van de midlife-crises en maatschappelijke en relationele desillusies van de oude vrienden Yves Montand, Michel Piccoli en Serge Reggiani. TV5, 20.00-21.55u., Frans ondertiteld.

Overboard (Garry Marshall, 1987, VS). Moralistisch romantische komedie. Gefortuneerd leeghoofdje Goldie Hawn lijdt aan geheugenverlies. Wraaklustige timmerman Kurt Russell laat haar opdraaien voor zijn chaotisch huishouden en vier kinderen. RTL5, 20.30-22.35u., onderbroken door reclame.

48 Hours (Walter Hill, 1982, VS). Zie film-vooraf. SBS6, 20.30-22.10u., onderbroken door reclame.

Camille Claudel - Violence et passion (Bruno Nuytten, 1988, Frankrijk). Biografisch drama over miskende Franse beeldhouwster, leerlinge, model, rivale en bovenal minnares van Auguste Rodin. Met Isabelle Adjani, Gérard Depardieu. TV5, 22.35-1.50u., Frans ondertiteld.

Tirez sur le pianiste (François Truffaut, 1960, Frankrijk). Tweede speelfilm van Truffaut is een even melancholieke als tegendraadse mengelmoes van stijlen en genres, vermomd als film noir. Charles Aznavour speelt een barpianist voor wiens verloederde carrière zowel Marie Dubois als Nicole Berger hun leven offeren. Duitsl.2, 0.15-1.35u., zwart-wit, nagesynchroniseerd.

Wehe, wenn Schwarzenbeck kommt (May Spils, 1979, West- Duitsland). Lokale bioscoophit is obligate, pseudo-kritische klucht waarin Werner Enke andermaal gestalte geeft aan de destructieve outsider Charly (na Zur Sache en Schtzchen). Samen met schroothandelaar probeert hij fiscus een poets te bakken. Duitsl.1, 0.50-2.10u.

California Suite (Herbert Ross, 1978, VS). Neil Simons eigenhandige bewerking van zijn Broadway-hit is een vakbekwaam en chic blijspel, opgebouwd uit vier eenakters over uiteenlopende paren tijdens hun verblijf in een hotel te Los Angeles. Sophisticated komedie kampt af en toe met ernstige, bijna melodramatische ondertoon. Weldadig spel van Maggie Smith (Oscar), Michael Caine, Walter Matthau, Elaine May, Jane Fonda, Alan Alda (zijn eerste grote filmrol), Richard Pryor en Bill Cosby. BBC1, 1.00-2.40u.

aanbevolen

NRC Webpagina's
26 MAART 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)