U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Computer ondermijnt de staatsmacht'
In een vandaag verschenen studie waarschuwt de Wetenschappelijke raad voor het regeringsbeleid voor ondermijning van de soevereine staat. Vooral de uitbreiding van de mogelijkheden om met computers te werken, is hier schuldig aan. Het 'd-woord' rukt op.



Journalisten krijgen geld voor Internet
Dagbladuitgevers en journalisten hebben een principe-overeenkomst bereikt over de vergoedingen die redacteuren ontvangen voor het hergebruik van hun krantenartikelen voor elektronische media zoals CD-rom, Internet en databanken.



Zoeken naar boeken
Er zijn literatuurwetenschappers die geen gebruik maken van de mogelijkheden van het Internet, maar tsjonge, jonge, wat missen die een hoop.



Gelukkig leven in Elsevier
Behalve D66, is nagenoeg iedereen in Elsevier deze week gelukkig in het leven en succesvol in zaken.




Het bezoek van president Clinton aan Afrika is te volgen via de site van het Witte Huis. Dagelijks wordt er door middel van foto's, toespraken en interviews verslag gedaan. Ook zijn er profielen van de bezochte landen. Op de vraag wat Clinton wilde bereiken met zijn bezoek aan Rwanda antwoordde hij onder meer: ,,I hope that my trip there will help to avoid further killing along the ethnic lines''.

(www.whitehouse.gov/Africa)

NRC Webpagina's
26 MAART 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)