U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Recordpakket voor stimulering economie Japan
TOKIO, 26 MAART. Japan zal zijn economie met ruim 16 biljoen yen (250 miljard gulden) stimuleren. Dit heeft de regerende Liberaal-Democratische Partij (LDP) vandaag bekendgemaakt, nadat vanuit met name het buitenland al maandenlang is aangedrongen op Japanse maatregelen. Het gaat om de grootste stimulering in de Japanse geschiedenis. De regering zal het geld vooral steken in publieke werken.

Meer banen door partijprogramma's
DEN HAAG, 26 MAART. De verkiezingsprogramma's van PvdA, VVD en D66 leiden elk tot zo'n 100.000 banen bovenop de 250.000 banen die voor de komende vier jaar worden voorspeld. Ook zorgen deze programma's voor een economische groei van 2,2 procent in plaats van de verwachte 2 procent. De plannen van het CDA voor de komende kabinetsperiode leiden nauwelijks tot extra banen of economische groei. Dat blijkt uit de doorberekening van het Centraal Planbureau (CPB) van de verkiezingsprogramma's van de grootste partijen voor de periode 1999-2002 die vanmiddag zijn gepresenteerd.

Parijs houdt vast aan Trichet als leider van ECB
PARIJS, 26 MAART. Frankrijk wil ,,niet veel onderhandelen'' over het presidentschap van de Europese Centrale Bank en houdt vast aan zijn eigen kandidaat Jean-Claude Trichet. Dat heeft vanmorgen Pierre Moscivici gezegd, de Franse onderminister voor Europese Zaken. De enige andere kandidaat is W. Duisenberg, nu president van het Europees Monetair Instituut, voorloper van de ECB.

Massaal ontslag van ambtenaren
MOSKOU, 26 MAART. Rusland is van plan de komende maanden ruim 200.000 ambtenaren te ontslaan, als onderdeel van een met het IMF overeengekomen bezuinigingspakket. Dat zegt de demissionaire vice-minister van Financiën Aleksej Koedrin vanmorgen in de Financial Times.

'Goudstikker': erven naar rechter
DEN HAAG, 26 MAART. De erfgenamen van de Amsterdamse kunsthandelaar Jacques Goudstikker stappen naar de rechter, nu de regering heeft besloten hun claim af te wijzen. Zij eisen de waardevolle verzameling schilderijen terug die Hermann Goering in 1940 van de kunsthandel kocht en die na de oorlog in staatsbezit kwam.

VN-inspecteurs weer actief in Irak
BAGDAD, 26 MAART. Inspecteurs van de VN-wapencommissie UNSCOM hebben vandaag hun eerste bezoek gebracht aan een Iraakse 'presidentiële plaats' sinds zij zeven jaar geleden in Irak aan het werk gingen. De Amerikaanse VN-ambassadeur, Bill Richardson, zei vanochtend in Genève dat de inspecties tot dusverre goed verlopen, maar dat de VS Iraakse medewerking ,,over een uitgebreide periode'' verlangen.

Indonesiërs in Maleisië gedood
KUALA LUMPUR, 26 MAART. In verschillende kampen in Maleisië zijn afgelopen nacht illegale immigranten uit Atjeh in opstand gekomen tegen hun gedwongen terugkeer naar Indonesië. Voor zover nu bekend kwamen ten minste drie vluchtelingen en een politieagent om.

Treinverkeer niet onderbroken
ROTTERDAM, 26 MAART. De verkeersleiders van de Nederlandse Spoorwegen in Roosendaal en Breda hebben gisteravond besloten geen werkonderbreking te houden. Door het besluit kon het treinverkeer vanmorgen tussen negen en elf uur in Zeeland en West-Brabant gewoon doorgang vinden.

Winst Fortis een kwart omhoog
ROTTERDAM, 26 MAART. Het financiële concern Fortis heeft mede door de overname van zakenbank MeesPierson in 1997 een winstgroei van 25 procent gerealiseerd. Het nettoresultaat kwam hiermee op 2,04 miljard gulden. Vanochtend maakte de bankverzekeraar bekend voor het lopende jaar op een verdere stijging van de nettowinst te rekenen.

NRC Webpagina's
26 MAART 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)