U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Bart en z'n netwerk zijn welkom binnen het publieke bestel
Staatssecretaris Nuis is akkoord met de komst per 1 september van BNN als nieuwe zendgemachtigde in het omroepbestel.



Overlevingskans TV West nu uiterst klein
De overlevingskansen van de regionale televisiezender TV West lijken uiterst klein te zijn geworden. Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben een voorstel gedaan om een bedrag van 1,2 miljoen aan de zender ter beschikking te stellen, maar een meederheid van de Statenleden zou tegen het voorstel zijn dat vrijdag wordt behandeld.



Ontmanteling RTL-nieuws getuigt van kortzichtigheid
De directie van de HMG wil flink gaan bezuinigen op de nieuwsuitzendingen. Wie denkt dat hij op den duur televisiepubliek aan zich kan binden door goede nieuwsrubrieken te vervangen door goedkope rommel om zo de winst te vergroten, maakt een grote vergissing, aldus de directie van de Holland Media Groep.



Zaak omroepgegevens ideaal voor NMa
Eerder deze week kreeg de Telegraaf van de nieuwe concurrentie-waakhond NMa toestemming een televisiegids te maken als wekelijkse bijlage bij de eigen krant. Maar of het daar snel van komt is nog de vraag.



Drenkeling Tulip wil zwemvest niet weigeren
Tulip maakte gisteren een recordverlies van 27,5 miljoen gulden bekend. Als het Bossche bedrijf dit jaar geen winst boekt, valt het doek voor de laatste zelfstandige pc-fabrikant van Europa.



Tragere uitbouw mediagroep VNU
Uitgeversconcern VNU zet de uitbouw van de CVI Media Groep op een laag pitje. Volgens bestuursvoorzitter J. Brentjens heeft het herstel van het resultaat van het televisieproductiebedrijf op dit moment prioriteit.



Nederlandse tv is voor dommertjes
Frankrijk kent ieder jaar een Feest van de Muziek: lokale overheden organiseren openluchtconcerten op vrijwel elke open ruimte, particulieren op elke straathoek - het geheel ondersteund door een of meer landelijke tv-zenders.




Totdat de Algemene Rekenkamer in 1996 rapporteerde over de 'technolease-constructie', was deze vorm van fiscale steun aan bedrijven door de politiek en de pers relatief gunstig ontvangen. Daar kwam vorig jaar verandering in toen bekend werd dat de staat er miljarden aan belastinginkomsten door had gemist. In het Dossier Technolease vindt u niet alleen het laatste nieuws over de affaire, maar ook alle oudere artikelen en kamerstukken.

( www.nrc.nl/W2/Lab/Technolease)

NRC Webpagina's
18 MAART 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)