U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Vaticaan stelt Israel teleur
TEL AVIV, 17 MAART. Israels ashkenazische opperrabbijn Yisrael Lau heeft gisteravond zijn teleurstelling uitgesproken over de inhoud van het gisteren door het Vaticaan gepubliceerde document over de houding van de rooms-katholieke kerk tijdens de Holocaust. In de Israelische media wordt vandaag overigens betrekkelijk weinig plaats ingeruimd voor het document.
Zie ook: Vaticaan "buigt, maar laat en zwak"

We Remember: A Reflection on the Shoah

Telegraaf wint slag tv-gegevens
DEN HAAG/ROTTERDAM, 17 MAART. De publieke en commerciële omroepen weigeren ten onrechte de gegevens over hun televisieprogramma's te verstrekken aan De Telegraaf. Dat blijkt uit een 'voorlopige uitspraak' van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) waarin staat dat de NOS en de Holland Media Groep (HMG) daarmee ,,misbruik van hun economische machtspositie'' maken. De Telegraaf wil een televisiegids uitgeven. Vorig jaar leek dat mogelijk toen in de nieuwe Mediawet het monopolie op de programmagegevens van de publieke omroep werd geschrapt. De NOS bleef echter weigeren de bestanden te verkopen en beriep zich op het auteursrecht. Daarop besloot De Telegraaf een klacht in te dienen bij de NMa.

Zowel Palestijnen als Israeliërs boos op Britse minister
TEL AVIV, 17 MAART. De Britse minister van Buitenlandse Zaken, Robin Cook, heeft met zijn voor vandaag vastgestelde bezoek aan de joodse woonwijk- in-aanbouw Har Homa bij Jeruzalem zowel de woede van Israel als die van de Palestijnen op zijn hals gehaald. Beide partijen verwijten Cook dat hij ook met de tegenstander een bezoek wil brengen aan de omstreden wijk.

Eis levenslang voor Haagse verpleger
DEN HAAG, 17 MAART. Procureur-generaal mr. J. Nuis heeft dinsdag in het proces tegen twee Haagse verplegers levenslang geëist tegen de 41-jarige verdachte A. du M. Hij wordt verdacht van moord op vijf hulpbehoevende bejaarden en het medeplegen van de moord op de miljonaire Sloos-Fischer.

Johannes Rau verlaat politiek
BONN, 17 MAART. Johannes Rau heeft aangekondigd binnenkort als premier van Noordrijn-Westfalen af te treden. Zijn opvolger wordt Wolfgang Clement, nu nog minister van Economische Zaken.

Hayami leider centrale bank
TOKIO, 17 MAART. De Japanse regering heeft Masaru Hayami, voorzitter van een lobbygroep, benoemd tot gouverneur van de centrale bank. Tokio wijkt hiermee af van de traditie dat de topman komt van een ministerie of de bank zelf.

Top uitgesteld door ziekte Jeltsin
MOSKOU, 17 MAART. De top van het Gemenebest van Onafhankelijke Staten, die donderdag zou plaatshebben, is uitgesteld wegens ziekte van de Russische president Jeltsin.

Eisen CAO zorg
DEN HAAG, 17 MAART. De vakbonden in de gezondheidszorg eisen tussen de 4,5 en 5 procent meer loon. Ook moet in de nieuw af te sluiten CAO voor de ziekenhuizen de positie van leerling-verplegenden worden verbeterd.

Clinton laat brieven publiceren
WASHINGTON, 17 MAART. Het Witte Huis heeft kopieën van 15 brieven aan Clinton vrijgegeven die Kathleen Willey, een vroegere vrijwilligster in het Witte Huis, had geschreven. Mevrouw Willey heeft Clinton ervan beschuldigd zich op 29 november 1993 in het Witte Huis seksueel aan haar te hebben opgedrongen.
Brief van Willey (22 november 1993)

Brief van Willey (20 december 1993)

Brief van Willey (5 december 1995)

Meer brieven van Willey.

NRC Webpagina's
17 MAART 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)