` Inhoud Media
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Telegraaf wint slag tv-gegevens De publieke en commerciële omroepen weigeren ten onrechte de gegevens over hun televisieprogramma's te verstrekken aan De Telegraaf.



Veronica toont geweld fans
Het sectiebestuur betaald voetbal van de KNVB heeft de omroep Veronica gevraagd de uitzending van een serie programma's over voetbalgeweld te ,,heroverwegen''.



'RTL moet serieus nieuws houden'
Nieuws moet een serieuze nieuwsrubriek blijven. Dat heeft president-directeur P. Porsius van de Holland Media Groep (HMG), eigenaar van de tv-stations RTL4, RTL5 en Veronica, gisteren gezegd. Hij verwees daarbij naar succesvolle actualiteitenbrubrieken als Netwerk die ook voor adverteerders interessant zijn.



Internetbeleggen: vlug en voordelig
Via de Internetsite van de Rabobank kan iedereen in elk geval voor één dag eigenaar zijn van een pakket aandelen ter waarde van 50.000 gulden. Dat is het maximale bedrag waarvoor elke klant aan aandelen of obligaties kan bestellen, ook al staat er nauwelijks geld op zijn rekening.



Het gevaar van zelfregulatie
De zwaarste straf tot nu toe voor de twee Californische tienerhackers die FBI verdenkt van inbraak in Pentagon-computers, is een Internetverbod op school. Niet alleen de twee computerkrakers mogen het Net niet meer op, de directeur van de Cloverdale Highschool heeft het account van iedereen geblokkeerd.



Yahoo! en MCI werken samen
Yahoo!, aanbieder van zoekprogramma's voor Internet, gaat samenwerken met het Amerikaanse telecombedrijf MCI om de toegang tot Internet te verbeteren. Door de samenwerken ontstaat een directe concurrent voor het Internetbedrijf America Online (AOL). AOL is de grootste wereldwijde Internet-dienstverlener met meer dan 13 miljoen abonnees. (AFP)



Fraude via Internet
De politie in Roosendaal heeft gisteren een 37-jarige man uit die plaats aangehouden op verdenking van fraude via Internet. Het politieonderzoek verliep grotendeels via het wereldwijde computernetwerk. De man heeft een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. Hij bood collector's items te koop aan die nooit werden afgeleverd, zoals niet opgenomen nummers van de Rolling Stones en brieven met originele handtekeningen van prins Charles en Lady Diana. (ANP)



BNN
Staats-secretaris Nuis van Cultuur is bereid omroep BNN van Bart de Graaff toe te laten tot het publieke bestel onder de voorwaarde dat enkele ,,vraagpunten'' worden opgelost, bijvoorbeeld welke stroming BNN vertegenwoordigt en hoe de banden met Veronica zijn. De Raad voor Cultuur, het Commissariaat voor de Media en de NOS, die over de aanvraag van BNN moeten adviseren, zijn niet uitgesproken positief of negatief in hun oordeel. (ANP)




In Nederland geldt het als licht onbetamelijk om te vragen wat iemand stemt. Net als inkomen behoort ook de politieke voorkeur tot de privésfeer. Wie toch wil weten wat anderen stemmen kan bij de Stemspiegel van onderzoeksbureau NIPO op de Verkiezingssite terecht. Aan de hand van eigenschappen als leeftijd, inkomen, geslacht en godsdienst wordt duidelijk wat Nederlanders stemmen.

(www.verkiezingen.net)

NRC Webpagina's
17 MAART 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)