U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
Een pijnlijke avond voor de ogen
Op sommige televisieavonden wil het maar niet lukken. Hoe veelbelovend de gasten en de onderwerpen ook zijn, het blijft behelpen.


T V   V O O R A F :


Madonna's ingetogen smeekbede
Zou Madonna zonder MTV net zo'n grote ster zijn geworden? Ze is één van de artiesten die groot zijn geworden door zich sterk visueel te presenteren in videoclips. Door de jaren heen zijn er ruim veertig clips van haar te zien geweest, de eerste licht en luchtig (het springerige meisje dat in Like a Virgin zong over haar eerste keer), de latere gewaagder en diepgaander. Zo was Like A Prayer (regie: Mary Lambert) een met religieuze symbolen volgestopt, barok filmpje met brandende kruisen en de zangeres die Christus' stigmata in haar handen ziet verschijnen.


F I L M   V O O R A F :


Alfie
Succes bij de vrouwen had Michael Caine altijd ruimschoots gehad, maar zijn carrière als acteur kwam aanzienlijk moeizamer op gang. Pas toen hij 32 was, speelde hij zijn eerste filmhoofdrol - en de echte doorbraak volgde een jaar later, in 1966, met Alfie. De rol van de onverstoorbare charmeur was hem op het lijf geschreven, maar dat niet alleen: hij wist de woorden en de blikken zo zeer naar zichzelf toe te trekken, dat hij en Alfie volstrekt samenvielen. ,,Michael Caine is Alfie'', luidde de tekst op de affiches, en daar was geen woord aan gelogen. Zelfs nu hij aanstaande zaterdag 65 wordt, en al jarenlang bekend staat als een gelukkig getrouwd man, heeft hij nog steeds iets van een Alfie.

NRC Webpagina's
10 MAART 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)