U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Milde sancties Contactgroep tegen Milosevic
LONDEN, 10 MAART. De Verenigde Staten, Rusland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en Italië zijn het gisteren tijdens spoedberaad in Londen eens geworden over enkele milde sancties tegen Joegoslavië, als reactie op het geweld van Belgrado tegen Albanezen in Kosovo. De zes landen in de Contactgroep besloten na moeizaam overleg tot een embargo op wapens en ander materiaal ,,voor interne repressie''.

Zes onderzoeksscholen in bèta-sector krijgen subsidie
ROTTERDAM, 10 MAART. De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft de eerste zes 'toponderzoeksscholen' aangewezen, die allemaal onderzoek doen in bèta-wetenschappen. Ze krijgen tien jaar lang jaarlijks drie tot tien miljoen gulden voor 'innoverend' en 'excellent' onderzoek.

Fusie Elsevier en Wolters Kluwer alsnog afgeblazen
AMSTERDAM, 10 MAART. De in oktober aangekondigde fusie tussen Reed Elsevier en Wolters Kluwer is afgeblazen. Gisteren maakten beide uitgevers bekend de onderhandelingen over een samengaan stop te zetten. Volgens beide partijen zijn problemen met de mededingingsautoriteiten in zowel Europa als de VSde voornaamste oorzaak van de breuk.

'Spoorwegpolitie bij NS weghalen'
ROTTERDAM, 10 MAART. De spoorwegpolitie moet, nu de Nederlandse Spoorwegen niet langer een overheidsbedrijf zijn, worden ondergebracht bij het Korps Landelijke Politiediensten in Driebergen. Dit heeft een werkgroep aan het kabinet geadviseerd.

Pronk wil met Suriname overleg
DEN HAAG, 10 MAART. Minister Pronk heeft zijn Surinaamse collega Nain gevraagd volgende maand naar Den Haag te komen voor overleg over ontwikkelingsprojecten. Hij hoopt dat de Surinaamse regering haar eis dat er eerst een politieke top met Nederland moet komen laat vallen.

Londen levert IRA-verdachte niet aan Duitsland uit
LONDEN, 10 MAART. De Britse regering zal Roisin McAliskey niet aan de Duitse justitie uitleveren. Het besluit is op medische gronden genomen. McAliskey wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een aanslag in 1996 door de IRA in Osnabrück.

President terug in Sierra Leone
FREETOWN, 10 MAART. President Ahmad Tejan Kabbah van Sierra Leone, vorig jaar verdreven door een militaire coup, is vanmorgen onthaald in de hoofdstad Freetown. Nigeriaanse troepen brachten in februari de junta ten val.

Winst KPN naar 2,7 miljard gulden
DEN HAAG, 10 MAART. Koninklijke PTT Nederland (KPN) heeft vorig jaar 2,7 miljard gulden winst behaald, een stijging met 9 procent ten opzichte van de 2,4 miljard van 1996. Dat blijkt uit de voorlopige jaarcijfers van KPN. PTT Telecom droeg 1,9 miljard bij aan de winst, PTT Post/TNT 0,7 miljard.

NRC Webpagina's
10 MAART 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)