U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Fusie Elsevier en Wolters Kluwer alsnog afgeblazen
De in oktober aangekondigde fusie tussen Reed Elsevier en Wolters Kluwer is afgeblazen.



Spook van Van Miert nekt fusie
Euro-Commissaris Van Miert heeft effectief een wig weten te drijven tussen Reed Elsevier en Wolters Kluwer.



Journalist biedt Clinton excuses aan
De journalist die in 1993 met een artikel over het seksuele leven van de Amerikaanse president Clinton aan de basis stond van de affaires rond Paula Jones en Monica Lewinsky, heeft zijn excuses aangeboden en verklaard dat Clintons politieke tegenstanders achter het artikel zaten.



Ophef over verkrachte padvinder
De aanschaf van een schilderij van beeldend kunstenaar Ronald Ophuis door de gemeente Enschede heeft tot grote ophef geleid.



Big Brother digitaal
Een dag voordat Gist-brocades zijn fusie met DSM aankondigde schoot de aandelenkoers van dit fonds met 6,5 procent omhoog. Grote koers- en omzetafwijkingen kunnen duiden op handel met voorweten- schap. Dergelijke afwijkingen worden als eerste gesignaleerd door Stock Watch, het computersysteem van de afdeling Toezicht Beurshandel van Amsterdam Exchanges.



Telefónica samen met Worldcom-MCI
De Spaanse telecommunicatiegigant Telefónica gaat samenwerken Worldcom en MCI, de twee Amerikaanse communicatiebedrijven die zelf in onderhandeling over een megafusie zijn.



Cyberaanval op het Pentagon
Na een besloten persconferentie van het Pentagon, waar alleen journalisten van militaire bladen en toonaangevende persbureaus als Reuters en AP waren toegelaten, verschenen eind vorige maand een paar alarmerende berichten over een 'cyberaanval' op militaire computers in de media.




Onder de titel HitBits zijn op de site van het e-zine Shift elke week gratis nieuwe hits te downloaden. Deze week biedt HitBits onder andere muziek van de Cranberries, Prodigy en Smashing Pumpkins. Shift maakt met HitBits handig gebruik van de tijdelijke BumaStemra-regeling voor muziek op Internet. De redactie betaalt een paar tientjes per maand voor de hits en de Internetgebruiker helemaal niets.

(www.shift.pi.net/hitbits)

NRC Webpagina's
10 MAART 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)