U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Concurrentieslag in de dagbladwereld verscherpt
Vier grote regionale dagbladuitgevers in Nederland slaan de handen ineen in de concurrentieslag met de landelijke dagbladen van PCM Uitgevers. De Telegraaf, VNU, Wegener Arcade en de Noordelijke Dagblad Combinatie hebben besloten gezamenlijk advertenties te gaan verkopen.



Auteurswet vormt hinderpaal voor bibliotheekarchief
De Koninklijke Bibliotheek (KB) in Den Haag is niet in staat haar wettelijke plicht tot archivering van elektronische publicaties na te komen. Dit is het gevolg van beperkingen in de Auteurswet en de vergankelijkheid van informatiedragers als diskettes en magneetbanden waarop gegevens worden bewaard.



Testament van Diana onmiddellijk bestseller
Het testament van prinses Diana dat gistermiddag is vrijgegeven, lijkt onmiddellijk een bestseller te worden. Ruim 1.400 souvenirjagers meldden zich gisteren bij Somerset House in Londen voor een kopie van haar laatste wil. Om aan de verwachte grote vraag te kunnen voldoen zijn exemplaren van het zes pagina's tellende document in het hele land verkrijgbaar bij bureaus van de burgerlijke stand. De verkoopprijs bedraagt 75 pence, zo'n tweeëneenhalve gulden.



Kritiek op tv-journalistiek te gemakkelijk Televisie-journalistiek ontbeert visie', aldus Harry van Wijnen (NRC Handelsblad, 23 februari). Het is een nieuw hoofdstuk in de discussie over de rol van de media in kwesties als die betreffende burgemeester Ouwerkerk van Groningen en de 'muiterij' van de procureurs-generaal tegen minister Sorgdrager.



Concertzender gered door steun van Nuis
De ConcertZender, de met opheffing bedreigde klassieke radiozender, is gered. De zender komt bij het publieke bestel. Staatssecretaris Nuis (OCW) heeft dit gisteren met de Raad van Bestuur van de NOS afgesproken.



Gemodder met Webkanalen
Wie de Internet-versie van NRC Handelsblad wil bekijken kan dit met de nieuwste versie van het bladerprogramma Internet Explorer op een handige manier doen. Als de voorpagina van de elektronische krant op het scherm staat, kun je opgeven dat deze pagina op gezette tijden automatisch moet worden gedownload, inclusief alle artikelen waarnaar de pagina verwijst.



TV West blijft ten minste nog maand
De regionale zender TV West blijft in ieder geval nog een maand uitzenden. Dat is de uitkomst van overleg gisteren tussen de aandeelhouders van de zender en de drie overheden (Rijk, provincie en gemeente Den Haag). Om TV West in leven te houden stellen de overheden voorlopig een overbruggingskrediet van 350.000 gulden ter beschikking. Op 20 maart beslissen Provinciale Staten of ze structureel middelen beschikbaar stellen.




De dood van prinses Diana staat nog steeds volop in de belangstelling van de media. De Britse krant London Times publiceerde gisteren een interview met haar lijfwacht Trevor Rees-Jones dat ook online te lezen is. Rees-Jones was de enige inzittende van de Mercedes die het ongeluk in Parijs overleefd heeft. Volgens hem spoorde Diana de chauffeur aan harder te rijden dan verantwoord was.

(www.the-times.co.uk)

NRC Webpagina's
3 MAART 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)