U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Auteurswet vormt hinderpaal voor bibliotheekarchief
ROTTERDAM, 3 MAART. De Koninklijke Bibliotheek (KB) in Den Haag is niet in staat haar wettelijke plicht tot archivering van elektronische publicaties na te komen. Dit is het gevolg van beperkingen in de Auteurswet en de vergankelijkheid van informatiedragers als diskettes en magneetbanden waarop gegevens worden bewaard.

Vijf jaar salaris voor ontslagen korpschef
DEN HAAG, 3 MAART. De voormalige korpschef van de politie Rotterdam-Rijnmond, J.W. Brinkman, is terecht ontslagen, maar hij heeft wel recht op een ruime afvloeiingsregeling van vijf jaar salaris. Dat bepaalde de Haagse rechtbank vanochtend in het beroep dat Brinkman had ingesteld tegen zijn 'eervol ontslag' per 1 januari 1998.

Concurrentieslag in de dagbladwereld verscherpt
ROTTERDAM, 3 MAART. Vier grote regionale dagbladuitgevers in Nederland slaan de handen ineen in de concurrentieslag met de landelijke dagbladen van PCM Uitgevers. De Telegraaf, VNU, Wegener Arcade en de Noordelijke Dagblad Combinatie hebben besloten gezamenlijk advertenties te gaan verkopen.

Buurlanden van Kosovo vragen om interventie
PRISTINA, 3 MAART. De internationale gemeenschap heeft verbijsterd gereageerd op het etnische geweld in de Servische provincie Kosovo. In de buurlanden wordt gevraagd om een internationale interventie in Kosovo, de meeste andere landen dringen bij het Servische bewind aan op een dialoog met vertegenwoordigers van de Albanese meerderheid in Kosovo.

Van Mierlo roept Pronk tot de orde
DEN HAAG, 3 MAART. Minister Van Mierlo (Buitenlandse Zaken) heeft zijn collega Pronk (Ontwikkelingssamenwerking) een tik op de vingers gegeven wegens diens opmerkingen over ,,de Soeharto-kliek'' in Indonesië die hij ,,voor geen cent vertrouwt''.

Voorlopig geen overleg Suriname
DEN HAAG, 3 MAART. Het door Suriname gevraagde politieke topoverleg met Nederland over de stand van de bilaterale betrekkingen en de omvang en opzet van financiële steun uit Den Haag komt er niet op korte termijn. Dat overleg moet eerst op ambtelijk-diplomatiek niveau worden voorbereid.

ConcertZender wordt publiek
ROTTERDAM, 3 MAART. De ConcertZender, die door geldgebrek dreigde te verdwijnen, komt bij het publieke bestel. Dat heeft staatssecretaris Nuis (OC en W) afgesproken met de NOS. De klassieke radiozender krijgt de komende twee jaar 800.000 gulden per jaar.

FNV voor wet over deeltijd
DEN HAAG, 3 MAART. De vakcentrale FNV sluit zich aan bij het vernieuwde initiatiefwetsvoorstel voor deeltijdwerk van GroenLinks-fractievoorzitter P. Rosenmöller. Een eerder voorstel van Rosenmöller, dat in de Eerste Kamer werd verworpen, had niet de instemming van de vakcentrale. Volgens de FNV biedt het vorige maand aangepaste voorstel voldoende ruimte voor werknemers om hun arbeidstijd zelf in te delen.

NOC*NSF zoekt crisismanager
ROTTERDAM, 3 MAART. NOC*NSF gaat op zoek naar een tijdelijke vervanger voor de teruggetreden voorzitter W. Huibregtsen. Het bestuur van de sportkoepel wil gedurende een half jaar een crisismanager aanstellen. Hij moet de vertroebelde relaties met de overheid herstellen.

NRC Webpagina's
3 MAART 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)