U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
De campagne op de buis
De beelden laten er geen misverstand over bestaan: Frits Bolkestein is geen campagnetijger. Wim Kok evenmin, maar die weet zijn verlegenheid toch nog enigszins productief te maken. Kok onopvallend op de fiets door Rotterdam, Kok met een patatje in de hand door de binnenstad slenterend op die lange, stijve benen - het heeft iets. Daar gaat je vader. Je weet dat hij zich niet helemaal op zijn gemak voelt, en je zou hem willen beschermen tegen al die aandacht. Toe maar, Wim, het is goed zo, je hebt je gezicht laten zien, ga maar weer gauw naar Rita.


T V   V O O R A F :


Van Gogh ontmaskert zichzelf
Theo van Gogh... waar waren we gebleven. Oh ja, bij zijn vertrek bij Nieuwe Revu en Talkradio. Hij mocht er zijn werk niet meer doen zoals hem dat goeddunkte, en dan vertrekt hij, want hij haat censuur.


F I L M   V O O R A F :


Ivan Grozny
Volgens regisseur Sergei Eisenstein heeft de zestiende-eeuwse tsaar Ivan de Verschrikkelijke een silhouet dat groter is dan hemzelf. Zijn eigen schaduw is het enige dat boven deze alleenheerser uitstijgt. Door dit ene filmbeeld wordt onmiddellijk duidelijk dat Ivans grootheidswaan inderdaad een hersenschim is. Zelden is macht dan ook doeltreffender ontmaskerd zoals Eisenstein dat deed in deze biografie van de tiran.

NRC Webpagina's
2 MAART 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)