U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Explosieve situatie in Kosovo
PRISTINA, 2 MAART. In Kosovo in het zuiden van Joegoslavië is vanmorgen een uiterst explosieve situatie ontstaan na een weekeinde van etnisch geweld, waarbij zeker twintig doden zijn gevallen. Vandaag heeft de Servische politie in de hoofdstad Pristina tussen vijf- en dertigduizend demonstrerende Albanezen met de wapenstok, traangas en waterkanonnen uiteengejaagd.

Soeharto vindt IMF-steun voor Indonesië onvoldoende
JAKARTA, 2 MAART. De Indonesische president Soeharto vindt de economische en financiële hervormingsprogramma's die eerder zijn overeengekomen met het Internationaal Monetair Fonds, onvoldoende om de crisis in Indonesië op te lossen.

Havenbedrijven in Rotterdam gaan fusie aan
ROTTERDAM, 2 MAART. De Rotterdamse havenbedrijven Pakhoed (tankopslag en distributie van chemicaliën) en Van Ommeren (tankopslag en transport) gaan fuseren. De nieuwe onderneming zal onder de naam Vopak werken vanuit Rotterdam. Door de bundeling ontstaat een bedrijf met een breed dienstenpakket op het gebied van distributie en logistiek voor de olie- en chemische industrie. In 1997 bedroeg de omzet van de twee bedrijven samen circa 7 miljard gulden en het bedrijfsresultaat 600 miljoen.

Italië wil 'open dialoog' tussen Iran en de EU
TEHERAN, 2 MAART. De Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken, Lamberto Dini, heeft na een ontmoeting in Teheran met zijn Iraanse ambtgenoot, Kamal Kharrazi, geconcludeerd dat het tijdperk van Iraanse steun voor terrorisme voorbij is, en dat het tijd is voor een ,,open dialoog'' tussen Iran en de Europese Unie.

Voedsel N-Korea is bijna op
SEOUL, 2 MAART. Noord-Korea heeft vanochtend opnieuw de alarmbel geluid over de dramatische voedselsituatie in het land. Volgens het officiële Noord-Koreaanse persbureau KCNA zullen over twee weken de graanvoorraden voor de 22 miljoen inwoners uitgeput zijn.

Platteland betoogt in Londen
LONDEN, 2 MAART. Ten minste een kwart miljoen plattelanders heeft gisteren in Londen gedemonstreerd voor het behoud van het Britse platteland. Wat de demonstranten verenigde was de drang om de landelijke manier van leven te beschermen tegen inbreuk en bemoeizucht van de 'stad'.

Veel buschauffeurs rijden te hard
DRIEBERGEN, 2 MAART. De politie heeft gisterochtend bij controles op vier grensplaatsen 319 chauffeurs van vakantiependelbussen bekeurd wegens het overtreden van de maximumsnelheid. In totaal werden er 707 bussen gecontroleerd. Tien chauffeurs hadden te lang achter het stuur gezeten.

FNV: werknemers ervaren arbodiensten als gevaar
DEN HAAG, 2 MAART. Werknemers voelen zich bedreigd door arbodiensten. Dat concludeert de FNV op basis van honderd telefonische reacties die zij in een maand ontving via een speciale klachtenlijn. De branchevereniging van arbodiensten is het oneens met de kritiek van de vakcentrale.

NRC Webpagina's
2 MAART 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)