U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Justitie terughoudend bij misbruik Internet
In de wereld van cyberspace gelden dezelfde wetten en regels als in de fysieke wereld. Maar om de regels op Internet te kunnen handhaven moeten grenzen worden overschreden.



Mickey gewelddadiger
De misdaadcijfers in Disney-strips zijn sinds de jaren vijftig dramatisch gestegen. Tegelijkertijd is het onderscheid tussen goed en kwaad duidelijker geworden.



Weer overname Amerikaanse computersector
In de Amerikaanse computer- en software-industrie is opnieuw een grote overname op til. Het in bedrijfssoftware gespecialiseerde Computer Associates deed gisteren een bod van ongeveer 9 miljard dollar op dienstverlener Computer Sciences Corporation.



Philips: mobiele telefoon zit tegen
Philips lijdt tegen de eigen prognoses in nog steeds verlies op de productie van mobiele telefoons.



Wolters Kluwer doet bod op medische uitgeverij Waverly
Wolters Kluwer probeert de Amerikaanse medische uitgeverij Waverly over te nemen. Het Amsterdamse concern heeft een bod uitgebracht van 375 miljoen dollar, ongeveer 765 miljoen gulden.



Fastfood-mentaliteit rukt op
Geen woord over de affaire kroonprins - Huibregtsen. Maar één ding is zeker: Huibregtsen heeft het gezegd, woord voor woord.



Achter het web (4)
Mieke Gerritzen (35) is van meet af aan bij het vormgeven van het World Wide Web betrokken geweest. Ze werkte vier jaar geleden mee aan de allereerste Nederlandse sites, waaronder die van de VPRO en de Digitale Stad.




Tom Rooduijn schrijft dagelijks op de webpagina's van NRC Handelsblad de column De Draad. Een fragment: ,,Uit je elektronische postbus klinkt ineens een stem die om aandacht vraagt. Ik had Erik van den Muijzenberg een keer de hand geschud, nu meldde hij zich met het voornemen elke dag een stukje op het net te zetten. Of ik ze wilde beoordelen. Ik las een ode aan Felipe Rodriquez (...) en complimenteerde hem ermee.'' Lees verder op www.nrc.nl/W2/Columns/Draad

NRC Webpagina's
12 FEBRUARI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)