U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Erfgenamen eisen schilderij terug
ROTTERDAM, 12 FEBR. De Amerikaanse nakomelingen van een Frans-joodse verzamelaar claimen een 17de-eeuws schilderij, een stilleven van Dirk van Delen, uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Het werk werd tijdens de oorlog door de nazi's in beslag genomen en kwam in 1976 via een legaat in Boijmans terecht.

Nuis helpt ConcertZender
DEN HAAG, 12 FEBR. Staatssecretaris Nuis (Cultuur) komt de noodlijdende ConcertZender te hulp. Bij elke gulden die het bedrijfsleven aan de zender besteedt legt Nuis twee kwartjes, tot een maximum van anderhalve ton per jaar. De toezegging geldt voor maximaal drie jaar. De zender vervult volgens Nuis een belangrijke rol in het Nederlandse muziekleven.

Botsing in mist
PADUA, 12 FEBR. In Noord-Italië zijn vanmorgen in de nabijheid van Padua in dichte mist 250 auto's op elkaar gebotst. Daarbij zijn vier mensen gedood en 60 mensen gewond geraakt. Een deel van de auto's kwam op de andere helft van de weg terecht. Volgens de politie is een vrachtwagen vol radioactief materiaal bij het ongeluk betrokken.

Geweld in India
NEW DELHI, 12 FEBR. In de noordoostelijke Indiase deelstaat Tripura hebben militante leden van de verboden afscheidingsbeweging All Tripura Tiger Force (ATTF) het afgelopen etmaal twaalf burgers doodgeschoten. De ATTF is van plan de parlementsverkiezingen, die maandag beginnen en vier dagen duren, te verstoren.

Bataljon voor VN op Cyprus
DEN HAAG, 12 FEBR. Minister Voorhoeve (Defensie) wil nog dit jaar een bataljon van honderd militairen van de Luchtmobiele Brigade beschikbaar stellen voor UNFICYP, de VN-vredesmacht op Cyprus. Ze moeten Britse militairen vervangen. Het kabinet beslist morgen.

Vakbonden huiverig over fusie verzekeraars
HOOFDDORP, 12 FEBR. De vakbonden hebben huiverig gereageerd op de voorgenomen fusie tussen bank/verzekeraar Achmea Groep en PVF Pensioenen. De Unie is bang dat de samenwerking banen zal kosten. Een groot deel van Achmea's activiteiten (onder meer Centraal Beheer, Zilveren Kruis en Staal Bankiers) is geconcentreerd in Apeldoorn en Leeuwarden, terwijl PVF vooral vanuit Amsterdam en Enschede werkt.

NRC Webpagina's
12 FEBRUARI 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)