U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

E-mail valt voorlopig niet onder het briefgeheim
De verzending van boodschappen over de zogenoemde elektronische snelweg, e-mail, zal voorlopig niet onder het briefgeheim vallen. De Eerste Kamer heeft laten weten een wetsvoorstel van die strekking niet op tijd te kunnen behandelen.



Vanuit Bosnië niets nieuws
Het oude Joegoslavië was een staat waarin op alle niveaus veel werd vergaderd. Dat eiste zijn tol in de journaals van de diverse staatstelevisiestations: die bestonden voor het grootste deel uit beelden van ernstig kijkende mannen, met een kopje koffie en een flesje fris rondom een tafel, bezig de macht te verdelen. Althans in schijn, want de werkelijke macht werd natuurlijk, net als in andere communistische landen, ver van de camera's, tussen de schuifdeuren verdeeld.



Achter het web (3)
Als ze aan het werk is in haar 18e eeuwse studio in de Amsterdamse Jordaan, kan iedereen bij webdesigner Barbara de Machula (34) naar binnen kijken. Aan haar computer heeft ze een camera gehangen.




Als Internet tot de beeldbuis doordringt, en daar ook het kleinschalige buurt-aanbod bereikbaar maakt, verdwijnt het primaat van de landelijke omroep in haar huidige vorm; eerst op de radio en vervolgens op de televisie. De krant blijft nog in de gratie, want lezen op het meeneembare papier is prettiger dan op een beeldscherm. De vooruitgang in betere beeldschermen is wel een bedreiging. Vandaag in de nieuwe webrubriek: De Draad

NRC Webpagina's
11 FEBRUARI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)