U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kamer: debat over kroonprins en IOC
ROTTERDAM, 11 FEBR. De Tweede Kamer wil na de Olympische Winterspelen in Nagano met het kabinet debatteren over het lidmaatschap van kroonprins Willem-Alexander van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Diverse fracties vragen zich af hoe de prins zal omgaan met politiek gevoelige zaken binnen het IOC.

Topverdiensten bij Nederlandse pensioenfondsen
ROTTERDAM, 11 FEBR. De Nederlandse pensioenfondsen hebben vorig jaar bijna 100 miljard gulden verdiend op hun beleggingen, een absoluut record. Het hoge rendement betekent dat bedrijven en werknemers uitzicht krijgen op lagere of tot nul gereduceerde pensioenpremies.

VN veroordelen offensief Nigeria in Sierra Leone
NEW YORK, 11 FEBR. De Veiligheidsraad van de VN heeft vandaag opgeroepen tot onmiddellijke beëindiging van de bloedige gevechten in Sierra Leone. De Raad veroordeelt het jongste offensief van de West-Afrikaanse interventiemacht (ECOMOG) tegen de hoofdstad Freetown. ECOMOG wordt bemand door Nigeriaanse militairen. In de slag om Freetown zijn de afgelopen dagen tientallen burgerslachtoffers gevallen.

Pieper gaat naar top Philips
ROTTERDAM, 11 FEBR. Philips maakt morgen bij de presentatie van de jaarcijfers bekend dat de Nederlander R. Pieper toetreedt tot het topmanagement. President-commissaris F. Maljers bevestigde eerder tegenover deze krant de gesprekken met de oud-bestuurder van pc-fabrikant Compaq.

Oscar-nominatie voor Karakter
AMSTERDAM, 11 FEBR. De Nederlandse speelfilm van regisseur Mike van Diem en producent Laurens Geels naar F.Bordewijks roman Karakter is genomineerd voor een Oscar in de categorie 'beste buitenlandse film'. Veertien Oscar-nominaties zijn toegekend aan James Camerons film Titanic.

VS bijna gereed voor aanval Irak
MANAMA, 11 FEBR. De Verenigde Staten zijn ,,over een week of zo'' klaar om Irak aan te vallen, aldus vanochtend de commandant van de Amerikaanse strijdkrachten in het Midden-Oosten, generaal der mariniers Anthony Zinni. Hij zei dit aan het eind van een rondreis door het Golfgebied samen met minister van Defensie William Cohen.

Meer ruimte voor burgerluchtvaart
DEN HAAG, 11 FEBR. Het ministerie van Defensie is bereid mee te werken aan nieuwe vliegroutes, die Schiphol in staat stellen meer starts en landingen te verwerken dan nu mogelijk is. Defensie voert hierover overleg met het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Dow Jones record
NEW YORK, 11 FEBR. De koersen op Wall Street stegen gisteren met meer dan 100 punten tot een nieuw record. De Dow Jones steeg met 111 punten tot 8.295, waarmee het record van 8.259 op 6 augustus sneuvelde.

Zuid-Afrika wil rasquota invoeren voor personeel
KAAPSTAD, 11 FEBR. Vier jaar na de afschaffing van de apartheid keert indeling op basis van ras terug in Zuid-Afrika. De Wet op Gelijke Indienstneming, die het parlement binnenkort behandelt en vrijwel zeker zal aannemen, verplicht bedrijven tot raciale registratie van hun personeel. Werkgevers moeten er voor zorgen dat hun personeelsbestand een demografische afspiegeling vormt, zo niet dan volgen hoge boetes. De maatregel is de regering-Mandela op zware kritiek komen te staan.

NRC Webpagina's
11 FEBRUARI 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)