U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

De wortels van het kwaad (9). Twaalfdelige radioserie over een nieuwe generatie Nederlandse cabaretiers. Mumtaz Jafri, Hetty Feteris, Frank van Pamelen en Maarten van Roozendaal staan centraal. Vandaag over muzikale inspiratiebronnen. Radio 5, 15.02-15.30u.

Het roze rijk. Programma voor homoseksuele mannen en vrouwen. Radio 5, 18.08-18.50u.

Avondconcert. In het kader EBU Opera season Les Contes d'Hoffmann van Offenbach uitgevoerd door koor en orkest van de Metropolitan Opera o.l.v. Simone Young. Solisten Natalie Dessay, Patricia Racette, Jennifer Larmore, Susanne Mentzer en Richard Leech. rechtstreekse uitzending vanuit New York. Radio 4, 19.02-23.20u.

De ontmoeting. Met vandaag het levensverhaal van ds. W. Vroegindewey (90), emiritus predikant. Radio 5, 22.02-23.00u.

Volgspot-live. Hijlco Span ontvangt de Vlaamse cabaretier Geert Hautekiet die stukken uit zijn nieuwe programma 'De Held' ten gehore zal brengen. Verder The Watchman met Ad van Meurs, het Rotterdamse Trio Hasjee bezingt melig klein Rotterdams leed en Mijke Loeven laat met haar band horen hoe pop en rock haar jazz beïnvloedt. Radio 2, 22.04-0.00u.

4FM. Een programma van Co de Kloet en Paul Harvey. Met vandaag o.a. de World Music Chart Europe. Radio 4, 23.20-24.00u.

ZONDAG

De andere wereld van zondagmiddag. Hedy d'Ancona werd onlangs in het Europees Parlement voor nazi uitgemaakt toen zij haar drugsnota verdedigde. Wat staat een nuchter debat over drugs in de weg? In de Amsterdamse Balie een discussie hierover tussen d'Ancona, Freek Polak van de Stichting Drugsbeleid en de Kamerleden Jan Kees Wiebinga (VVD) en Wim van de Camp (CDA). Radio 5, 14.00-15.00u.

Een man die slaapt. De schrijver George Perec werd bekend met zijn omvangrijke werk 'Het leven een gebruiksaanwijzing', waarvan in 1995 een Nederlandse vertaling verscheen. Van het boek 'Een man die slaapt' geeft Bert Kommenij een weergave met veel geluiden van de stad. Radio 4, 18.00-19.00u.

Easy Listening. Van de close-harmony-groep uit de jaren zestig The Singers is het verzameld werk op cd verschenen. The Singers zijn nog steeds een voorbeeld voor groepen als The Manhattan Transfer en Take 6. Pianist en arrangeur Dave Grusin maakte een nieuwe versie van West Side Story. En een nummer van het volgende maand verschijnende 'neo funk-album' van voormalig Miles Davis gitarist John Scofield. Radio 1&2, 0.02-02.00u.

MAANDAG

Zeven dagen zonder angst. Documentaire van Ineke Holzhaus over het verblijf van zes kinderen van vermoorde Algerijnse journalisten in Nederland rond de jaarwisseling. Radio 5, 13.08-14.00u.

NRC Webpagina's
7 FEBRUARI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)