U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Amerikanen keren zich tegen pers in seksschandaal
Na anderhalve week van intensieve berichtgeving over het seksschandaal van Bill Clinton, lijken de media meer uit de gratie bij het publiek dan de president.



Telefoongesprek opnemen mag
De vraag of telefoongesprekken mogen worden opgenomen is eenvoudig te beantwoorden. Dat mag. Maar dan dreigt wel het gevaar dat journalisten hun bron niet meer kunnen beschermen. Justitie in Groningen lijkt dit even over het hoofd te hebben gezien.



De wereld in een schoenendoos
Schettermuziek, en een gouden knobbel die in een blauwe wereldbol verandert. The Complete National Geographic Magazine on CD-Rom begint in stijl. Want dit bladerblad voor leunstoelreizigers biedt de aardbol in een handomdraai: landstreken, wilde natuur, archeologie, evolutie van de mens - in goed onderbouwde artikelen en vooral met adembenemende fotografie.



EU wil greep op computerverkeer
De EU-ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie vinden dat de overheid in staat moet zijn de uitwisseling van gecodeerde computerberichten tussen criminelen af te tappen. Ze willen eisen stellen aan de aanbieders van zogeheten cryptografische diensten waarmee computerinformatie kan worden gecodeerd. Justitie vreest dat computers steeds vaker worden gebruikt bij criminele activiteiten als het witwassen van geld. De ministers zijn in Birmingham bijeen voor informeel beraad. Hoewel nationale veiligheid en geheime diensten vallen onder het beleid van de individuele landen, vinden de ministers dat de snelle ontwikkeling van de computercriminaliteit aanleiding is voor Europese initiatieven. ,,De technologische ontwikkelingen gaan zo razendsnel dat we soms het gevoel hebben dat we er hijgend achteraanlopen'', aldus minister Dijkstal (Binnenlandse Zaken).




De verjaardag van koningin Beatrix, die als in een sprookje vier dagen wordt gevierd, zal nog even voortduren. Het feestprogramma is samen met wat informatie over het koningshuis te vinden op de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Maar dan alleen op het Engelstalige gedeelte ervan: de service is vooral bedoeld voor buitenlanders. Nederlanders worden via de reguliere media al op de hoogte gesteld van de festiviteiten, aldus een woordvoerder.

(www.minbuza.nl/english/)

NRC Webpagina's
30 JANUARI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)